Liga 1

Cui îi lasă Tătăruşanu mănuşile? » Steaua are 4 variante de lux pentru a-l înlocui pe titularul naţionalei

Articol de Florin Dincă  —  duminică, 29 decembrie 2013

Ciprian Tătăruşanu a intrat în ultimele şase luni de contract şi e aproape de un acord cu Olympiakos, iar Steaua a început să îi caute deja un înlocuitor.


Florin Niţă este prima rezervă în acest moment, însă diferenţa dintre el şi Tătăruşanu e uriaşă. A ajuns la Steaua în vară, venind liber de contract de la Chiajna, unde colaborase cu Laurenţiu Reghecampf. Mai mult rezervă în returul trecut, pentru că a refuzat să îşi prelungească înţelegerea cu ilfovenii, Niţă n-a jucat foarte mult nici în Ghencea. Acesta a  evoluat în tricoul Stelei doar în Cupa României şi are şanse aproape nule să devină titular după plecarea lui Tătăruşanu.

Astfel, Steaua ar rămîne cu două opţiuni în privinţa postului de portar. Fie merge pe mîna tînărului Valentin Cojocaru, fie alege să investească o sumă importantă într-un transfer. Aşa s-a întîmplat în 2008, cînd "roş-albaştrii" l-au cumpărat pe Tătăruşanu de la Gloria Bistriţa pentru 1,5 milioane de euro! Record absolut în Liga 1 pentru transferul unui portar.

Cele 4 variante pentru înlocuirea lui Tătăruşanu:

1. Valentin Cojocaru (Steaua - juniori A)
- 18 ani
- 3 meciuri în Liga 1
- 6 meciuri în UEFA Youth League
- 1,93m înălţime
- cotat la 400.000 de euro

Cojocaru a debutat deja în tricoul Stelei în finalul sezonului trecut, cînd echipa lui Reghecampf îşi asigurase deja cîştigarea titlului. A dat probe la Liverpool şi e văzut de Helmuth Duckadam drept cel mai talentat tînăr portar din ultimii ani.


2. Mario Felgueiras (CFR Cluj)
- 27 de ani
- 79 de meciuri în Liga 1
- 13 meciuri în cupele europene
- 1,84m înălţime
- cotat la 3,5 milioane de euro

"Roş-albaştrii" îl consideră pe portughez cel mai bun portar din Liga 1 după Tătăruşanu. Au mai încercat să-l aducă şi în vara lui 2012, însă afacerea cu FC Braşov nu s-a concretizat pentru că Tătă a rămas în Ghencea. Felgueiras mai este dorit şi de Astra, însă CFR Cluj doreşte să obţină pe el o sumă cît mai mare.


3. Nuno Claro (ACS Poli Timişoara)
- 37 de ani
- 92 de meciuri în Liga 1
- 11 meciuri în cupele europene
- 1,86m înălţime
- cotat la 100.000 de euro

Experienţa în meciurile din Champions League i-a determinat pe stelişti să îl ia în calcule şi pe Nuno Claro. Actualul portar al lui ACS Poli ar fi încîntat de un transfer în Ghencea, însă vîrsta înaintată, 37 de ani în ianuarie, i-ar aduce un contract pentru maximum două sezoane.

4. Silviu Lung Jr. (Astra Giurgiu)
- 24 de ani
- 125 de meciuri în Liga 1
- 8 meciuri în cupele europene
- 2 meciuri la naţionala României
- 1,89m înălţime
- cotat la 2,2 milioane de euro

Portarul Astrei s-a mai aflat pe lista Stelei şi în 2012, cînd i-a fost propus lui Gigi Becali de către verii săi. Este o variantă agreată de patronul Stelei, care vrea mai mulţi jucători români la echipă. Transferul său are însă şanse minime să se realizeze, giurgiuvenii fiind în relaţii tensionate cu Steaua. Lung Jr. ar fi dispus să plece, mai ales că Astra, după ce l-a adus pe Dani Coman, plănuieşte să îl transfere şi pe Felgueiras!


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.