Liga 1

FOTO Top 5 revelaţii ale turului » Fotbalişti sub 20 de ani care au impresionat în prima parte a campionatului

+5 Foto
Dorin Rotariu

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 02 ianuarie 2014

În cele 19 etape de Liga 1 scurse pînă acum s-au remarcat cîţiva jucători foarte tineri, care au avut o creştere spectaculoasă.

Dacă fotbalişti precum Nicolae Stanciu şi Rotariu erau deja figuri cunoscute în prima ligă, Cristian Bărbuţ sau Neluţ Roşu au impresionat în acest tur şi au atras deja interesaul echipelor de top din Liga 1.

Top 5 revelaţii ale turului:

1. Dorin Rotariu, 18 ani, Dinamo. Timişoreanul e golgeterul lui Dinamo în acest sezon, cu 5 goluri. La finalul turului, s-a discutat de un interes al celor de la Manchester United pentru mijlocaşul ofensiv.

"Dacă doream, îl vindeam în această iarnă pe Dorin Rotariu pe bani foarte mulţi. Am avut o ofertă bună, însă nu am luat-o în considerare", a dezvăluit Ionuţ Negoiţă.

Rotariu e fotbalistul pe care "cîinii" mizează să facă diferenţa în retur, cînd vor să atace podiumul.

2. Nicolae Stanciu, 20 de ani, Steaua. Mijlocaşul adus de la Vaslui pentru 600.000 de euro a prins un tur foarte bun la echipa campioană şi a avut evoluţii apreciate şi în grupele Ligii Campionilor.

Stanciu a arătat un potenţial fantastic şi i-a determinat pe stelişti să-l considere noul Hagi.

"A arătat că poate fi acel număr 10 pe care-l caută Steaua şi echipa naţională", a spus Helmuth Duckadam. Mijlocaşul ofensiv de 20 de ani va fi cu siguranţă una dintre noutăţile din lotul naţionalei pentru preliminariile Euro 2016.

3. Andrei Marc, 20 de ani, Ceahlăul. Fundaşul înalt de 1,86 m a explodat în acest sezon sub comanda lui Vasile Miriuţă. Lăudat deseori de antrenor şi remarcat şi de Dumitru Dragomir, Andrei Marc e deja una dintre principalele atracţii din Liga 1. Plecat la CFR Cluj, Miriuţă încearcă să-l transfere în Gruia, dar de serviciile lui Marc se interesează şi Steaua.

4. Neluţ Roşu, 20 de ani, Concordia. Ionuţ Chirilă e cunoscut pentru capacitatea sa de a creşte jucători tineri şi Neluţ Roşu a confirmat această teorie. Mijlocaşul este de departe unul dintre fotbaliştii-revelaţie din acest tur. Andrei Vochin l-a remarcat pe Roşu şi a atras atenţia în privinţa potenţialului său. Citeşte AICI articolul

5. Cristian Bărbuţ, 18 ani, ACS Poli. Bănăţenii au început în forţă acest sezon de Liga 1, 2-0 cu Dinamo, meci care l-a propulsat pe Bărbuţ printre jucătorii de urmărit în acest sezon.

Micuţul mijlocaş, 1,66 m, are o viteză fantastică şi aduce aminte de Florentin Petre. Tocmai de aceea, Dinamo încearcă să-l transfere în această iarnă pe puştiul de 18 ani, care promite să devină în curînd o certitudine în Liga 1.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.