Liga 1

Profit 400.000 euro în 6 luni! » Pandurii rămîn fără magician: Eric pleacă în Arabia Saudită

Eric a marcat 11 goluri în cele 19 etape trecute din acest sezon al Ligii 1

Articol de Cătălin Barzaghideanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Eric, 28 de ani, pleacă în Arabia Saudită pe un salariu de patru ori mai mare ca la Tîrgu-Jiu. Pandurii îl vînd dublu după numai o jumătate de sezon.

Cel mai bun străin din Liga 1 în 2013 părăseşte România, atras de un salariu mult mai mare. Eric, brazilianul care a dus-o pe Pandurii în grupele Europa League pentru prima oară în istorie, va merge la Al Ahli, locul 5 din Arabia Saudită.

Campionatul românesc a mai pierdut recent doi brazilieni bine cotaţi, exportaţi tot în zona arabă, pe Bastos, de la CFR, şi pe Wesley, de la Vaslui. Pandurii a cedat datorită sumei de transfer a lui Eric, 800.000 de euro, iar fotbalistul cîştigă şi el: avea 100.000 de euro pe an în Oltenia şi va primi de patru ori mai mult în Arabia Saudită!

Eric a prins doar o jumătate de an printre "mineri", care-l cumpăraseră de la Gaz Metan cu 400.000 de euro în vara lui 2013. La Al Ahli va avea antrenor vorbitor de portugheză, pe Vitor Pereira, fost campion cu Porto. Există sud-americani şi printre fotbalişti, între care brazilianul Mossoro, finalist al Europa League cu Braga în 2011.

1,3 milioane de euro e cea mai mare sumă pe care a încasat-o Pandurii în schimbul unui singur jucător, în istoria clubului. Atît a adus transferul lui Chiricheş la Steaua

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.