Tragedie

Fotografie document primită de la un cititor al Gazetei Sporturilor, după decesul marelui Eusebio!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 06 ianuarie 2014

După ce ieri dimineaţă fostul atacant portughez Eusebio a murit la vîrsta de 71 de ani, din cauza unui stop cardiorespirator, întreaga lume a fotbalului este în doliu. Mai mult, în Portugalia s-a declarat doliu naţional timp de trei zile.

Azi, pe adresa redacţiei, un cititor a trimis o fotografie document în care apare Eusebio alături de fostul jucător al Rapidului, Dan Coe! Fotografia este realizată în preliminariile pentru Campionatul Mondial din Mexic din 1970, la finalul partidei dintre România şi Portugalia, 1-0, din 12 octombrie 1969, care a a vut loc pe stadionul "23 August".

În partida care s-a desfăşurat la Bucureşti, Dan Coe l-a avut ca adversar direct pe Eusebio! Iar după meci, cei doi au făcut schimb de tricouri, iar marele jucător portughez declara: "Dacă în 1966 aş fi avut un fundaş care să mă marcheze aşa cum a făcut-o Dan Coe astăzi, Portugalia n-ar fi ajuns niciodată în semifinale. Ier eu nu aş mai fi fost atît de cunoscut!".

ROMÂNIA - PORUGALIA 1-0
Bucureşti, 12.10.1969
Campionatul Mondial, preliminarii
Stadion: 23 August. Spectatori: 75.000. Arbitru: Canak (Iugoslavia)
A marcat: Dobrin (30)

România: Răducanu - L. Sătmăreanu, Hălmăgeanu, D. Coe, Deleanu - C. Dinu, R. Nunweiller - Dembrovszki, Dobrin, Dumitrache, M. Lucescu. Antrenor: A. Niculescu
Portugalia: Damas - P. Gomes, Baptista, Coelho, Hilario - Gaonvalves, J. Maria, Simoes - Nelson, Torres, Eusebio. Antrenor: J. Antunes

"Eusebio n-a mişcat în faţa lui Dan Coe! Chiar dacă avea o viteză incredibilă, atunci la Bucureşti, nu i-a ieşit deloc"
Rică Răducanu, fost portar


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.