Campionate

”Nici un Mondial în Qatar!” » Nemţii de la Bild: ”Blatter vrea să scape de arabi şi de susţinătorul lor, Platini”

Articol de Aurelian Botezatu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele FIFA ar intenţiona să mute turneul final de peste 8 ani şi, punîndu-l într-o lumină proastă pe rivalul său, să-şi asigure un nou mandat în fruntea forului internaţional.

Cotidianul german Bild aruncă bomba! Un Mondial 2022 în Qatar n-ar mai fi de actualitate la FIFA: "În birourile de la Zurich se discută tot mai apăsat despre relocarea turneului final de peste 8 ani". Face parte din strategia preşedintelui Sepp Blatter, care ar împuşca doi iepuri dintr-un foc.

În primul rînd, nu s-ar mai pune problema disputării turneului final iarna. Şi deci a unei modificări majore a calendarului competiţional, atît de contestată de europeni. Şi nu în ultimul rînd, Blatter ar triumfa astfel în faţa lui Michel Platini, liderul UEFA, principalul susţinător al qatarienilor şi contracandidatul său la un nou mandat în fruntea FIFA.

14 voturi a primit Qatarul din partea membrilor CEx. FIFA, faţă de numai 8 ale americanilor, la desemnarea gazdei CM 2022

"Lumea arabă merita un Mondial. Sînt 22 de ţări şi n-au avut niciodată oportunitatea de a organiza un turneu de o asemenea anvergură" (Sepp Blatter în 2010)

"Eu am votat SUA la desemnarea gazdei Mondialului 2022. În schimb, Platini şi unii şefi ai federaţiilor europene au fost influenţaţi politic ca să-i susţină pe arabi" (Sepp Blatter în 2013)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.