Altele

VIDEO Căzătură oribilă la sărituri cu schiurile! Thomas Morgenstern şi-a pierdut cunoştinţa: "Are traumatism cranian şi contuzie la plămîni"

foto: twitter

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 10 ianuarie 2014

UPDATE / Medicii au dat primul verdict în cazul lui Morgenstern:

"El suferă de un traumatism cranian important şi de o contuzie la plămâni. Sportivul, care este conştient şi lucid, va rămîne la terapie intensivă în următoarele 72 de ore", a anunţat federaţia austriacă de schi (ÖSV).

Viaţa sportivului nu este în pericol, a declarat Josef Obrist, medicul care îl tratează, pentru agenţia APA.

****

Astăzi, în antrenamentele pentru o etapă de Cupă Mondială de sărituri cu schiurile, disputată la Tauplitz, Austria, austriacul Thomas Morgenstern, 27 de ani, a suferit o căzătură oribilă.

Triplul medaliat cu aur la Jocurile Olimpice a luat o pală de vînt şi s-a dezechilibrat în aer. Căzătura a fost atît de puternică încît schiurile s-au desprins instant în momentul impactului.

Sportivul şi-a pierdut cunoştinţa pentru puţine momente. Morgenstern a fost imediat spitalizat în Salzburg. Morgenstern a cîştigat şi de două ori Cupa Mondială şi o singură dată "Turneul celor 4 trambuline", fiind considerat unul dintre cei mai talentaţi săritori cu schiurile din istoria sportului.

VIDEO cu căzătura lui Thomas Morgenstern

Sezonul acesta, Morgenstern a terminat al doilea în Turneul celor 4 trambuline, în spatele conaţionalului Thomas Diethart.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.