Handbal

Atac la Elisei! » Handbalista de la Cetate Deva e acuzată de şefi că a ratat intenţionat un gol

Valentina Elisei-Ardean a marcat 12 goluri pentru echipa României la CM din Serbia // Foto: Marius Ionescu

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Marian Muntean, finanţatorul de la Cetate Deva, a spus despre Valentina Elisei Ardean că a ratat intenţionat la finalul meciului cu Zalău, pentru a-i mulţumi astfel selecţionerului Tadici pentru convocarea la Mondiale.

Valentina Elisei Ardean a ratat miercuri, în ultima secundă a meciului cu HC Zalău, şansa de a egala pe contraatac. Zalăul s-a impus astfel cu 27-26 şi a plecat cu toate cele trei puncte de la Deva.

La o zi după meci, finanţatorul echipei locale, Marian Muntean, a avut un atac fără precedent la adresa unei handbaliste de "naţională". "Elisei a fost luată la lotul naţional în momentul în care nu a confirmat la echipa de club. Probabil a fost convocată datorită numelui şi relaţiilor de prietenie pe care le are cu fostul selecţioner, care sper să nu mai fie selecţioner din 27 ianuarie", a declarat Munteanu pentru Sportul Sălăjean.

Oficialul devean a continuat. "Convocarea lui Elisei nu era justificată la vremea respectivă. I-a urcat şi ei cota după clasarea naţionalei pe locurile 10–11 la Mondiale. Tadici să-i mulţumească lui Elisei că nu a dat gol, iar ea să-i mulţumească lui Tadici că a dus-o la Campionatul Mondial", a spus ironic Marian Muntean.

"Un mîrlan fără seamăn!"
Elisei nu a comentat declaraţiile şefului ei, dar în apărarea jucătoarei a sărit selecţionerul Gheorghe Tadici, cel care are o relaţie extrem de tensionată cu finanţatorul clubului din Deva.

"Un mîrlan fără seamăn! Cum poţi să declari aşa ceva din moment ce Elisei a fost cea mai bună jucătoare a echipei lui? A avut plus şapte per total, la acţiunile avute! Dar cu cine vorbesc, el ştie handbal? La ultimul contraatac, Elisei abia a prins mingea, a fost dezechilibrată şi a ratat. Se întîmplă!", a spus Tadici.

Tehnicianul spune că Elisei era cea mai bună soluţie pentru postul de extremă stînga în momentul în care a făcut lotul, iar evoluţiile ei la Mondiale i-au dat dreptate.

"Să caute cauzele înfrîngerii în altă parte, să se uite că i-am bătut cu fete tinere, sub 22 de ani, cu românce, nu cu vedete din «străinătate» care sînt plătite de două şi trei ori mai mult decît româncele", a mai adăugat Tadici.

"Eu nu sun jucătoarele!"
Gheorghe Tadici spune că atacul la Elisei este unul mizerabil, mai ales că handbalista e una dintre fetele care au făcut foarte mult pentru handbalul românesc, în ultimul timp. "Eu nu sînt ca el, nu sun jucătoarele înainte de meciuri. Cu nici o handbalistă de la echipa naţională nu am mai vorbit după Campionatul Mondial. Le-am trimis doar mesaje de Sărbători, aşa cum e normal", a subliniat Tadici.

Foşti prieteni, acum duşmani
Marian Muntean şi Gheorghe Tadici au fost prieteni în trecut, dar s-au certat acum doi ani, în timpul unui turneu amical care a avut loc la Zalău. De atunci, cei doi se atacă de cîte ori au ocazia. Muntean a afirmat recent că va face totul pentru ca Tadici să nu mai fie selecţioner, oficialul de la Deva urmînd să candideze pentru postul de vicepreşedinte al FRH.

"Tadici să-i mulţumească lui Elisei că nu a dat gol, iar ea să-i mulţumească lui Tadici că a dus-o la Campionatul Mondial" (Marian Muntean, finanţator Cetate Deva)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.