Campionate

VIDEO Cifrul ascuns » Atletico a dat a treia oară şah în acest sezon Barcelonei, 0-0

Madrilenul Juanfran (dreapta) îi fură mingea la înălţime lui Pedro, aripa Barcelonei // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 13 ianuarie 2014

Duelul argentinian al antrenorilor nu a avut cîştigător. Simeone l-a blocat iar pe Martino, la fel ca în Supercupă, şi madrilenii rămîn candidaţi la titlu, după cel mai bun tur din istoria clubului.

Barcelona s-a blocat încă o dată în fortăreaţa Vicente Calderon în duelul cu gladiatorii lui Simeone, iar  derbyul pentru supremaţia din Primera cu Atletico s-a terminat cu un şah etern (0-0). "Nul convenabil pentru toată lumea", cum a titrat şi cotidianul AS pe copertă. Inclusiv pentru Real Madrid.

Ciocnirea antrenorilor argentinieni de pe cele două bănci a produs un meci tacticizat, cu puţine ocazii şi departe de spectacolul ofensiv, tipic şcolii spaniole. Aflat la al treilea meci fără gol marcat, după 0-0 cu Osasuna şi 0-1 cu Bilbao, toate în deplasare, Martino n-a străpuns blocada lui Simeone, deşi a avut superioritate.

Cifrele sînt de partea campioanei de iarnă, prima graţie golaverajului, +5 faţă de Atletico:
65-35% posesie
13-9 şuturi la poartă
9-6 şuturi cadrate

Nici cînd a apelat la Messi şi apoi la Neymar, după pauză, Barca n-a strălucit. Leo a mai făcut breşe, a avut 4 şuturi şi marea ocazie anihilată de Courtois, dar Atletico nu a cedat.

Conduşi de un Arda Turan formidabil şi cu puţine fisuri defensive, Godin şi Gabi jucînd foarte agresiv, madrilenii au etalat şi forţă în atac. Mai ales în start, însă Diego Costa, ajuns la trei meciuri la rînd fără gol, a rămas la 19 reuşite.

50 de puncte are la finalul turului Atletico, cel mai bun start din istoria clubului, depăşind cele 49 din sezonul unicului event, 1995-96

7 meciuri din 30 nu a cîştigat Barca în această stagiune: 3 contra lui Atletico şi toate remize, celelalte în Supercupă, 1-1 şi 0-0 acasă

"Pentru orice club din lume este foarte greu să ia 50 de puncte în tur. Ne vom lupta pînă la moarte în toate cele trei competiţii" (David Villa, atacant Atletico)

"Toată lumea are mari probleme să-şi creeze ocazii împotriva lui Atletico. Noi abia am reuşit să avem trei, mai mult nu se poate" (Gerardo Martino, antrenor Barcelona)

MARICA: Două şuturi, zero goluri
Marica a pierdut ieri derbyul madrilen cu Rayo (0-1), după o altă evoluţie modestă. Notat cu un as în cotidianul omonim, Ciprian a avut două şuturi cadrate, ambele după pauză şi pe centrul porţii.

Cifrele sale la Getafe n-au fost deloc grozave duminică: 5 pase greşite din 16, 8 dueluri pierdute din 12, nici o recuperare, o singură ocazie creată şi două centrări ratate în 90 de minute.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.