Handbal

Baia Mare face valuri » Liderul primei ligi de handbal a făcut show cu Brăila, 25-20

Timea Tătar a fost principala marcatoare a băimărencelor, cu 4 goluri // Foto: Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  miercuri, 15 ianuarie 2014

Liderul primei ligi a făcut spectacol în ultima etapă a turului, Brăila revenind pe tabelă doar cînd antrenorul Costică Buceschi a scos din teren titularele.

Baia Mare continue să galopeze în drumul spre primul titlu din istoria clubului. Maramureşencele au întîlnit ieri Dunărea Brăila, a treia clasată în Liga Naţională. Antrenorul Costică Buceschi şi-a avertizat elevele: "Cu Brăila nu e de glumă, au bătut la Braşov!". Iar Corona e singura echipă care a învins pe HCM Baia Mare!

Repriză fără istoric
Brăila a contat în meciul din Maramureş, însă doar cîteva minute, în startul partidei. Fără Gabi Perianu, cea care a prins o zi foarte slabă, Dunărea s-a chinuit din greu să marcheze în poarta Paulei Ungureanu.

Portarul "naţionalei" nu a primit gol vreme de 17 minute în prima parte! Astfel, de la 6-4, Baia Mare s-a desprins la 13-4, iar meciul era deja terminat!

În partea a doua, cînd Baia Mare s-a distanţat la 10 goluri, 17-7, tehnicianul gazdelor a început să schimbe titularele. Ada Nechita, Ungureanu, Luciana Marin nu au mai intrat în partea a doua.

Succesul era securizat, iar în tribune spectacolul era asigurat. Cei 2.000 de suporteri şi-au susţinut favoritele făcînd valuri, în aşteptarea următorilor adversari.

Nu vin actele pentru Turey
Deşi CSM Bucureşti a transferat-o de la sfîrşitul anului trecut pe rusoaica Emilia Turey, triplă campioană mondială, formaţia bucureşteană nu o poate folosi încă. Nici aseară, în meciul cu Jolidon Cluj, extrema stînga nu a putut evolua.

"Am trimis actele şi am discutat cu cei de la Federaţia Rusă de Handbal, dar nu am primit certificatul internaţional de transfer", a declarat preşedintele de la CSM Bucureşti, Bogdan Vasiliu.

Turey va putea debuta astfel abia etapa viitoare, duminică, 19 ianuarie, în meciul cu Dunărea Brăila, de la Bucureşti.

Ultimele patru meciuri, azi
Etapa a 11-a a Ligii Naţionale, ultima a turului, se va încheia azi, cînd sînt programate ultimele patru partide: CSM Ploieşti-Neptun Constanţa (ora 17:00), HCM Rm. Vîlcea-Cetate Deva (18:00), HC Zalău-Corona Braşov (18:00, direct Digi3) şi HCM Roman-SCM Craiova (19:30, direct Digi3). În clasament, HCM Baia Mare e lider, cu 30 de puncte, urmată de Corona Braşov, cu 25, şi Dunărea Brăila, cu 22.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.