Atletism

Asafa Powell dă vina pe fizioterapeutul său: "El m-a îndemnat să iau doză dublă"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 15 January 2014

Fostul deţinător al recordului mondial la 100 metri, Asafa Powell, depistat pozitiv cu un produs stimulent în iunie 2013, a dezvăluit că fizioterapeutul său, Christopher Xuereb, i-a făcut mai multe injecţii.

Powell a explicat în faţa Comisiei de Disciplină a Agenţiei Jamaicane Antidoping (Jadco) că a primit "patru injecţii", în special cu B12 de la Xuereb, după doar două luni de colaborare.

"Mi-au trebuit patru săptămîni pentru a avea încredere în el", a explicat Powell, în faţa unui juriu uimit, care l-a întrebat dacă Xuereb era prima persoană, în afara unui medic, care i-a făcut injecţii.

"Da. L-am lăsat să-mi facă injecţiile pentru că odată mi s-a făcut aceeaşi injecţie şi de doctorul Hans-Wilhelm Muller-Wohlfahrt", medicul german, care se ocupă de Bayern Munchen, echipa Germaniei şi Usain Bolt.

Anterior, Powell, 31 de ani, anunţase că a dublat doza de suplimente alimentare la sfatul lui Xuereb, chiar în dimineaţa în care a fost depistat pozitiv.

"Nu-mi aminteam că trebuie să iau o doză dublă. Chris a venit în camera mea în dimineaţa cursei şi mi-a spus că trebuie să iau patru comprimate", a declarat Powell.

În mărturia contra fizioterapeutului, Powell a explicat că a început să ia medicamentele pe care i le dădea Xuereb cu aproximativ o lună înainte de debutul Campionatelor Naţionale din iunie 2013.

Campionul olimpic la ştafeta 4x100 metri în 2008, depistat pozitiv cu oxilofrină, a recunoscut că nu a verificat dacă suplimentul Epiphany D1 figura pe lista produselor interzise.

"Nu ştiam codul antidoping. Nu cunoaşteam lista produselor, ştiam doar că trebuie să consultăm o listă", a declarat Powell.

Avocatului Jadco, Lackston Robinson, care l-a întrebat dacă era conştient de riscurile pe care şi le asuma, Powelll i-a răspuns laconic: "Există un risc în tot ceea ce facem".

Powell a fost audiat ca martor şi săptămîna trecută timp de zece minute, în cadrul anchetei ce o vizează pe colega sa de antrenament, Sherone Simpson, de asemenea acuzată de dopaj, anunţă Mediafax.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.