Tenis

Căldură infernală la Australian Open » Maria Şarapova a fost aproape să leşine, organizatorii au împărţit veste cu gheaţă

:rel:d:bm:SR1EA1G0BLQHH

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

A treia favorită la Australian Open, rusoaica Maria Şarapova a avut de îndurat aproximativ 3 ore şi jumătate de căldură insuportabilă şi un set decisiv prelungit pînă la 10-8 pentru a se califica în turul III.

Jucătoarea italiană Karin Knapp s-a asigurat că rusoaica învingătoare la Melbourne în 2008 va trebui să se întrebuinţeze din plin pentru a trece mai departe.

Pe Rod Laver Arena, "Masha" a luat primul set, 6-3, dar l-a cedat pe al doilea la 4. A urmat o luptă cu soarele necruţător de la Antipozi, în condiţiile în care organizatorii nu au decis închiderea acoperişului arenelor principale decît tîrziu în setul decisiv.

"Pur şi simplu am simţit că o să leşin. Recuperarea va fi foarte importantă", a explicat Şarapova, cea care a fost nevoită să treacă peste dublele-greşeli cauzate de căldură. La conferinţa de presă, rusoaica a acuzat oficialii turneului: "Nimeni nu ne avertizează de ce este afară şi nici măcar nu ne trimite un mail".

Pe Hisense Arena, Jo Wilfried Tsonga a trecut de Thomaz Bellucci, în 3 seturi, scor 7-6 (6), 6-4, 6-4, dar a resimţit şi el temperatura ridicată. Talpa pantofilor sport purtaţi de francez a cedat, iar Tsonga a fost nevoit să îşi schimbe încălţămintea, în timp ce adversarul său brazilian a fost nevoit să ceară intervenţia medicului.

Termometrele au arătat în jur de 42.2 grade Celsius, iar organizatorii au fost obligaţi să amîne meciurile pînă în jurul orei 17:00, ora locală. Ieri, croatul Ivan Dodig a declarat că "mi-a fost frică că pot să mor pe teren", iar astăzi, adversara Simonei Halep, Varvara Lepchenko a cerut un timeout pentru a aduce medicul să-i maseze picioarele cu gheaţă!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.