Liga 1

Prima apariţie media după doi ani şi jumătate pentru Vasile Avram, la Radio GSP: "Eu nu reprezint clanuri, Popescu să înveţe de la mine"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 16 ianuarie 2014

La prima apariţie într-o emisiune după 2 ani şi jumătate, Vasile Avram şi-a detaliat planurile pentru şefia FRF. Invitat la Radio GSP, fostul preşedinte CCA a abordat subiectele fierbinţi ale fotbalului românesc.

... cînd s-a gîndit să candideze:

In ianuarie 2010, Mircea Sandu mi-a propus sa fiu urmatorul presedinte FRF, iar dupa doi ani, in ianuarie 2012, m-am gandit serios sa candidez. De doi ani lucrez la cel mai bun program de conducere. L-am conceput impreuna cu specialisti din mai multe tari si il propun oricarei federatii care se ocupa de sport de echipa.

...   despre Kassay şi Mihalache: Vad ce se intampla inaintea alegerilor si voi propune presedintelui FRF sa-i suspende din functie pe unii angajati FRF, precum Adalbert Kassay si Dumitru Mihalache. Nu e moral, regulamental, mai ales legal, ca ei sa se implice in alegeri. Ceea ce e grav e ca ei sustin un anumit candidat. Corect ar fi chiar ca acestia sa se auto-suspende.

Inteleg ca se merge pana la amenintarea si santajarea reprezentantilor AJF.  Este un evident trafic de influeta.  Sunt avertizati cu anumite nereguli facute, dar peste care FRF poate trece in cazul in care vor vota ce trebuie. Altfel, cum tot Kassay va fi secretar general, vor avea mari probleme.

... despre principalul său atuu: Nu sunt santajabil. Nu reprezint clanuri de impresari, grupuri de interese, nu sprijin scoli sau Academii de fotbal. Popescu si Burleanu trebuie sa vina alaturi de mine, sa capete experienta.

... despre Mircea Sandu: Mircea Sandu trebuie respectat pentru ce  a facut bun. Orice om de fotbal care ne reprezinta la FIFA sau UEFA e util. Numai ca de acum primeste si un mandat de reprezentare. Cu sarcini, obiective, obligati etc. Nu are de ce sa-mi fie teama de Sandu, daca va fi presedinte de onoare. Decizia apartine Adunarii Generale.

... despre program: In locul sediului contruit langa Casa Fotbalului, mai bine se investea in futsal sau fotbal feminin. Era buna si o clinica pentru fotbalisti, unde acestia sa fie tratati gratis, eventual un cabinet stomatologic. Am un asemenea plan.

Cat priveste renta viagera a lui Sandu, cea de 5000 de euro lunar, mi-e teama sa nu fie o fumigena. Nu cred ca Sandu si-ar dori asta si nici nu cred ca e posibil ca FRF sa-i stabileasca o renta.

Am in echipa mea componenti ai generatiei de aur a Romaniei, antrenori care si-au probat valoarea, specialisti din domeniile economic, judiciar, administrativ.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.