Stranieri

Familia Lucescu, la poli opuşi: Răzvan, dat afară de El Jaish, Mircea continuă jocurile puterii la Şahtior

Mircea Lucescu e lider cu Șahtior în Ucraina după 18 etape, cu 5 puncte avans față de Dinamo Kiev și Metalist

Articol de Daniel Scorpie, Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

În noiembrie, cînd El Jaish juca bine şi era pe locul 1, Luce jr. a primit 500.000 $ în plus la salariu. Ieri, după 5 eşecuri la rînd, i s-a reziliat contractul.

Venit la El Jaish în iunie 2012, pentru un salariu stagional de un milion de dolari, Răzvan Lucescu, 44 de ani, a avut două furtuni de înfruntat în Qatar. Pe prima a depăşit-o. Pe a doua, nu!

În decembrie 2012, clipe critice. După 4 înfrîngeri, cînd se afla pe locul 6, şeicii au vrut să-l demită, dar antrenorul i-a convins să-l păstreze: "Jucăm bine, rezultatele trebuie să apară". A terminat pe locul 3 şi a cîştigat Cupa Stelelor.

Acest sezon a început perfect. În noiembrie, El Jaish era lider şi în campionat, şi în grupă la Stars Cup. Atunci, şefii clubului i-au oferit 0,5 milioane în plus la salariu.

Totuşi, ascensiunea s-a întrerupt brusc, echipa pierzînd 5 meciuri la rînd în ligă între 6 decembrie şi 14 ianuarie. Şi, de pe poziţia a 3-a, Lucescu jr. a pierdut tot. Ieri, i s-a reziliat contractul.

41 de victorii a adunat Răzvan Lucescu la El Jaish în 72 de meciuri

1 trofeu a cucerit Lucescu jr. în Qatar: Stars Cup, pe 24 martie 2013

Proiecte cu banii patronului

Antrenorul, 68 de ani, l-a convins pe Ahmetov să-i ofere lui Lewandowski 8 milioane euro, cel mai bun salariu după Bayern, şi i-a propus să cumpere Brescia.

Mircea Lucescu nu-i doar antrenor la Şahtior, ci îl influenţează pe patronul Ahmetov la investiţii. În transferuri sau chiar în cluburi.

Il Luce a încercat să-l deturneze pe Lewandowski din drumul către Bayern. Antrenorul care l-a dorit şi în 2008 pe atacantul polonez, înainte să vină la Dortmund, a licitat cu granzii Europei, reuşind să bată ofertele făcute de Real, Man. City, Man. United şi Chelsea!

Potrivit Sport Bild, Lewa a fost curtat în ultimele luni de 11 cluburi, pe listă aflîndu-se şi Arsenal, Tottenham, Juventus, Inter, Roma şi Zenit. Londonezii i-au propus cîte 5 milioane salariu net, United 6, City şi Real s-au aruncat la 7, dar polonezul a preferat Bavaria şi un milion peste Şahtior.

Lucescu se implică şi în afacerile patronului. I-a sugerat miliardarului ucrainean să cumpere Brescia, echipa de pe locul 9 din Serie B a bunului prieten Corioni şi pe care a pregătit-o între 1991 şi 1996.

67 de milioane de euro a cheltuit Şahtior în acest sezon pentru achiziţii, bani obţinuţi din vînzările lui Fernandinho şi Mhitarian

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.