Altele

Shaun Murphy şi Mark Selby dispută prima semifinală la Mastersul de snooker. Ce meciuri sînt astăzi

Articol de Gazeta Sporturilor  —  vineri, 17 ianuarie 2014

Shaun Murphy a reuşit să întoarcă scorul în partida cu Marco Fu, reuşind să se califice primul în semifinalele de la Masters, scor 6-4, în timp ce partida dintre John Higgins şi Mark Selby s-a prelungit pînă la 2 noaptea şi a reprezentat thrillerul ediţiei

Englezul Shaun Murphy a fost sub par în primele jocuri contra chinezului Marco Fu şi s-a văzut condus cu 3-0 şi 4-1. A fost momentul cînd campionul mondial din 2005 a strîns din dinţi şi nu a mai lăsat nicio ocazie să îi scape printre degete.

"Am venit la Masters fără să fiu deloc în formă, iar acum simt că tot ce se întîmplă e un bonus", a explicat Shaun la finalul meciului cu Fu. Imitînd evoluţia din optimi, acolo unde a revenit într-un mod similar contra lui Ding Junhui, de la 4-2, Murphy a reuşit să se califice primul în semifinalele ediţiei de anul acesta a Mastersului de snooker de la Londra.

Este singura victorie care lipseşte din tentativa de a obţine Tripla Coroană.  Pînă acum, Shaun Murphy a bifat Campionatul Mondial (2005) şi UK Championship (2008).

În celălalt meci al zilei, Mark Selby şi John Higgins au oferit tensiune, multe lovituri greşite, dar şi execuţii uimitoare. Selby a condus cu 3-1, după care John Higgins a ignorat inabilitatea sa de a trimite o bilă în buzunar dacă este la mai mult de un metru de bila obiect şi a răsturnat tabela pînă la 5-3.

Atunci a intrat în funcţiune sistemul de supravieţuire al lui Mark Selby, campionul en-titre de la Masters. În tentativa sa de a egala recordul de 4 victorii deţinut de Ronnie O'Sullivan, Selby a dus meciul în joc decisiv.

Englezul în vîrstă de 31 de ani nu a pierdut niciodată un joc decisiv la Masters, bifînd 11 succese, însă de data aceasta a trebuit să muncească din greu. Cu 3 bile pe masă înainte de final, scorul era 69-69, însă un John Higgins ezitant avea să cedeze poziţia şi să ofere meciul pe tavă adversarului său.

Astăzi se dispută celelalte două sferturi de finală:
Ricky Walden-Ronnie O'Sullivan, ora 15:00
Neil Robertson-Stephen Maguire, ora 21:00

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.