Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Eva Tofalvi merge la Soci! » Cea mai valoroasă biatlonistă din România s-a calificat la Olimpiadă

Articol de Gazeta Sporturilor   —  duminică, 19 ianuarie 2014

La ultima cursă înaintea Jocurilor Olimpice de la Soci, în proba de urmărire de la Antholz (Italia), Eva Tofalvi, cea mai valoroasă biatlonistă din România, a reuşit să intre în puncte.

Deşi a plecat de pe locul 41, pe care s-a clasat la sprint, sportiva din Miercurea Ciuc a avansat 16 locuri şi a terminat pe 25, performanţă care i-a adus 16 puncte în clasamentul IBU. În poligon, Tofalvi a ratat patru din cele 20 de ţinte, dar a schiat foarte bine. Tofalvi a adunat astfel 29 de puncte în clasament, cu cinci mai puţin decît Reka Ferencz. Biatlonista antrenată de Şimon Marton a cîştigat însă lupta pentru calificare la Jocurile Olimpice.



"Eva a demonstrat că e cea mai bună în momentul actual. Reka trage bine în poligon, dar nu e suficient. Am luat în calcul şi rezultatele obţinute la Cupa IBU şi astfel Tofalvi va merge la Soci", a declarat Puiu Gaşpar, secretarul general al Federaţiei de Schi şi Biatlon. La masculin, România va fi reprezentată de Cornel Puchianu. Sportivii vor fi validaţi luni, în Comitetul Executiv al FRSB.





Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.