Box

Rudel Obreja: "Lucian Bute vrea revanşa! Jean Pascal trebuie să accepte" » Primul antrenor are însă altă părere: "Trebuie să se retragă"

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 19 ianuarie 2014

Fostul preşedinte al FRB, Rudel Obreja, a vorbit cu Lucian Bute după meciul pierdut de acesta în faţa lui Jean Pascal.

Reprezentantul lui Bute a anunţat că boxerul român îşi doreşte foarte mult revanşa, lucru care există şi în contract:

"Sîntem în vestiar, împreună. Pe ring a fost întrebat dacă îşi doreşte revanşa şi a răspuns că da. Există şansele unui re-match.

Judecînd perioada după care a venit Lucian şi toate frământările interioare şi fizice, el s-a prezentat foarte bine în faţa unui adversar mai bun în această seară.

În momentul de faţă nu trebuie să căutăm alibiuri şi nici să explicăm o înfrîngere care vine într-un anumit context.

Lucian este pe un trend ascendent, după doi ani de frămîntări. A avut o evoluţie fantastică, ultimele două reprize. Nu ne lamentăm.

În doi ani de zile, Lucian a boxat un singur meci, cel cu Froch. A fost acel eşec usturător, apoi operaţia la mînă, toate aceste probleme i-au afectat încrederea în el.

A ezitat destul de mult în timpul meciului şi nu a avut declicul de a reacţiona. Dacă dădea drumul la braţe din repriza a opta, nu mai tîrziu, îl termina pe Pascal.

Pascal nu are de ce să nu vrea o revanşă. El e învingător şi trebuie să-şi apere această poziţie. Publicul la Montreal, în toată Canada şi SUA, este mulţumit de ceea ce a văzut.

Există în contract această revanşă. S-a convenit că dacă va fi un meci echilibrat, spectaculos, atunci se va acorda revanşa", a declarat reprezentantul lui Lucian Bute, în direct la Digi 24.

Primul antrenor îl sfătuieşte să se retragă

"Ambii pugilişti au avut o pregătire fizică perfectă. Cred că cel mai indicat ar fi să se retragă.

Acum i-a deschis drumul lui Jean Pascal spre titlul mondial şi o retragere ar fi indicată. Are un palmares impresionant, acest meci l-a dus la puncte, deci cred că a sosit momentul să spună adio carierei sportive.

Nu putem spune că operaţia la mînă l-a afectat, nu acesta a fot motivul pentru care a pierdut meciul", a continuat Păun, care a sintetizat apoi lupta.

Meciul a fost pierdut pentru că a fost prea puţin încrezător în propriile forţe. Se vede că a avut o pregătire fizică bună, a avut disponibilitate să întoarcă meciul în ultima repriză, însă încrederea în sine i-a lipsit", a mai declarat Felix Păun, primul antrenor din cariera lui Bute, care suferă astfel a doua înfrângere la profesionişti.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.