Tenis

Ce nu a funcţionat în jocul Simonei Halep » 3 lucruri care au dat peste cap evoluţia româncei

Simona Halep, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 22 ianuarie 2014

Simona Halep a fost eliminată de Dominika Cibulkova în sferturile de finală de la Australian Open, după o oră de joc în care a putut să cîştige doar 3 gameuri. Jocul româncei în vîrstă de 22 de ani a fost dereglat de agresivitatea slovacei şi de treapta inferioară în care s-a aflat serviciul pe toată durata meciului

1. Serviciul. A fost primul lucru care a cedat. Deşi românca este mai înaltă cu aproape 10 centimetri decît adversara ei, nu a putut să valorifice decît 45% din punctele jucate cu primul serviciu şi 43% cu al doilea, cifre net inferioare celor bifate de Cibulkova, 76% şi 50%. De asemenea, viteza medie a fost mai scăzută ca a adversarei. Dacă cea mai rapidă servă a atins 163km/h, viteza medie pe primul serviciu a fost de doar 139, cu 4 unităţi mai puţin decît reuşea favorita numărul 20. Una dintre cauze ar putea fi apariţia unui bandaj pe omoplatul drept al jucătoarei noastre, bandaj care a mirat-o şi pe Virginia Ruzici, comentator Eurosport şi sfătuitor al Simonei.

2. Uneori, voinţa nu e destul. De multe ori, Halep a părut obosită. În meciul cu Jelena Jankovici, românca a pus setul pierdut pe seama epuizării, dar evoluţia cu Cibulkova a arătat că nu a reuşit să îşi reîncarce bateriile. Punctele lungi cu care slovaca a măcinat-o şi pe Maria Sharapova, lovite adînc şi cu forţă teribilă, au părut că o lasă fără suflu pe Simona.

3. Cibulkova a prins o zi mare. A spus-o chiar ea la interviul de după meci. Cu 17 mingi cîştigătoare, cu atenţie şi cu determinare, Cibulkova a vrut să ajungă din nou în semifinalele unui turneu de Mare Şlem, după ce bifase această performanţă la Roland Garros 2009. Dominika s-a folosit exemplar de lovitura solidă de dreapta, a înaintat la fileu, de puţine ori, dar cu procentaj de 75% la reuşită, şi a fructificat 5 din 9 mingi de break oferite de Simona.




Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.