Liga 1

Steaua mizează din nou pe puşti » Academia "roş-albaştrilor" îşi deschide porţile în februarie

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 22 ianuarie 2014

Steaua îşi reînfiinţează academia! "Roş-albaştrii" vor miza din nou pe proiectul început la sfîrşitul lui 2008 şi oprit de Gigi Becali în 2010.


Campioana va organiza mai multe acţiuni de selecţie în perioada 4-7 februarie, de la ora 15:00, pentru copiii născuţi între 2003 şi 2008. Cei interesaţi sînt rugaţi să trimită un mail la adresa pedrazzinimassimo58@gmail.com.

Cel care coordonează proiectul este Massimo Pedrazzini, fostul antrenor al echipei: "Prin acest proiect, Steaua poate să producă jucători tineri de valoare", spunea italianul în noiembrie, cînd a anunţat reînfiinţarea academiei.

Cum i-a afectat desfiinţarea
Gigi Becali a luat în 2010 decizia de a păstra doar numărul minim de grupe de juniori din cauza cheltuielilor mult prea ridicate, aproximativ 1 milion de euro. Decizia însă l-a costat. Anul trecut, Steaua l-a cumpărat de la Viitorul pe Gabi Iancu pentru 700.000 de euro, deşi jucătorul s-a aflat în curtea campioanei în perioada cînd academia era în viaţă.

În plus, din cauza numărului redus de juniori, Steaua a trebuit să împrumute nu mai puţin de 6 jucători de la Viitorul pentru a putea alinia o echipă competitivă în UEFA Youth League.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.