Auto

Schumacher e în comă propriu-zisă? » Ipoteze îngrijorătoare: ce va urma pentru fostul pilot de Formula 1

Articol de Valentin Damian  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Medicii refuză să mai ofere informaţii oficiale privind starea de sănătate a germanului, iar speculaţiile au apărut imediat. Este posibil ca aceştia să fi constatat după l-au scos din coma indusă că Schumi se află în comă propriu-zisă.

Medicii lui Michael Schumacher au comunicat presei că este posibil ca viitoarele informaţii privind starea de sănătate a fostului pilot de Formula 1 să fie oferite în viitoarele săptămîni sau chiar luni.

Decizie care dă naştere la speculaţii. Pe 29 ianuarie se face o lună de cînd Schumacher a avut acel nefericit accident de la schi, doctorii luînd decizia de a-i induce germanului coma medicamentoasă.

Un pacient în comă indusă nu poate rămîne la nesfîrşit în această stare, maximum 3 săptămîni, motivul fiind distrugerea celorlalte organe vitale ale organismului din cauza anestezicelor puternice administrate.

Există varianta ca medicii să-l fi scos deja pe Schumi din comă indusă şi să fi constatat că germanul nu se trezeşte, acesta aflîndu-se în comă propriu-zisă.

Gary Harstein, fostul medic al Formulei 1, a declarat că în astfel de accidente cu traume craniene grave, după o lună, 50% dintre pacienţi îşi pot recăpăta cunoştinţa, dar afecţiunile neurologice rămîn importante.

După 6 luni, procentul celor care-şi revin scade dramatic, 20%, dar sechelele sînt şi mai grave. După 1 an de zile, stadiul vegetativ devine permanent, fiind cazuri extrem de rare cînd se întîmplă o minune.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.