Handbal

Ghinion pentru România la tragerea la sorţi pentru barajul CM 2015

Suedia, prin Andreas Nilsson, în atac în meciul cu Franţa de la CE, unde au terminat pe locul 7

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

România va întîlni Suedia în barajul pentru Mondialele din 2015. "Tricolorii" au şanse infime în faţa echipei care a ocupat locul 7 la Euro 2014.

România a avut ghinion la tragerea la sorţi a partidelor din play-off-ul pentru Campionatul Mondial din 2015, desfăşurată ieri, în Danemarca. În urna outsiderelor, România a picat să joace în dubla manşă contra Suediei, una dintre cele mai bune echipe.

Nordicii au ocupat locul 7 la Euro 2014, fiind foarte aproape de a prinde chiar semifinalele. Au trecut în grupa principală de Franţa, 30-28, iar partida cu Croaţia au pierdut-o la limită: 24-25. Suedia are jucători de mare valoare, care evoluează în cel mai puternic campionat din lume, Bundesliga.

Cei mai cunoscuţi jucători sînt, fără îndoială, Niclas Ekberg, Johan Sjostrand (ambii evoluînd la Kiel), Mattias Andersson şi Tobias Karlsson (de la Flensburg), Kim Ekdahl du Rietz (de la Rhein Neckar Lowen) sau Mattias Zachrisson şi Fredrik Petersen (de la Fuchse Berlin). "Naţionala" Suediei este antrenată de fostul mare jucător, dublu campion mondial şi vicecampion olimpic, Staffan Olsson.

Meciurile cu Suedia se vor disputa în dublă manşă, pe 7/8 iunie, respectiv 14-15 iunie, cîştigătoarea obţinînd calificarea la turneul final din Qatar.

Celelalte meciuri din barajul pentru Mondiale sînt: Ungaria-Slovenia, Polonia-Germania, Grecia-Macedonia, Serbia-Cehia, Rusia-Lituania, Bosnia-Islanda, Austria-Norvegia, Muntenegru-Belarus.

Ne-au eliminat şi în 2008
Ultimele meciuri oficiale între cele două "naţionale" care deţin recordul de titluri mondiale cucerite, patru de fiecare parte, au avut loc în 2007.

Atunci, în play-off-ul pentru Campionatul European din 2008, Suedia a trecut de România după ce s-a impus pe teren propriu, 36-25, şi a pierdut apoi returul, la Constanţa, 33-34.

În ultimul timp Suedia nu a mai reuşit rezultate notabile, bifînd doar o semifinală de Campionat Mondial în 2011, la turneul organizat pe teren propriu.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.