Handbal

Îi trădează Katarina? » Bulatovici a stîrnit un scandal imens la Gyor

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Penalizată cu 40.000 de euro din contract, o amendă nemaiîntîlnită în handbal, muntenegreanca pleacă în vară de la campioana Ungariei, deşi mai avea contract.

Sezonul trecut, după semifinala Ligii Campionilor dintre Oltchim şi Gyor, în care campioana României a pierdut calificarea pentru un singur gol, 47-48 la general, nu puţini au fost cei care au acuzat că Bulatovici, interul dreapta de la Oltchim, nu a jucat la potenţial maxim, ea transferîndu-se apoi la rivalele de la Gyor.

"Bulatovici a jucat pentru Gyor!", a spus după meciul de la Veszprem Ioan Gavrilescu, fostul preşedinte al Oltchimului, acesta acuzînd că în ultimele minute muntenegreanca nu s-a apărat, iar toate golurile au fost marcate de lîngă ea!

Şi ungurii o arată cu degetul!
La doar cîteva luni distanţă, Katarina Bulatovici a iscat un scandal imens şi în Ungaria. Deşi s-a impus ca titulară indiscutabilă, fiind golgeterul Gyorului în Liga Campionilor, muntenegreanca nu e văzută cu ochi buni în vestiarul campioanei Europei!

Totul a plecat de la faptul că, după Campionatul Mondial din Serbia, acolo unde Muntenegru a fost eliminată devreme, în "optimi", Bulatovici nu s-a prezentat imediat la antrenamentele Gyorului. A rămas acasă, la Podgorica, fără să anunţe!

Conducerea Gyorului nu a rămas impasibilă la actul de indisciplină al Katarinei. Interul dreapta a fost amendat cu 40.000 de euro din contract, o penalizare nemaiîntîlnită în lumea handbalului!

14.000 de euro lunar şi un Audi Q7
Bulatovici e una dintre cel mai bine plătite jucătoare din Europa. Ea cîştigă la Gyor 14.000 de euro pe lună, plus că a primit bonus o limuzină Audi Q7 pentru cele două sezoane semnate cu campioana Ungariei.

Amenda nu i-a căzut deloc bine muntenegrencei, care a făcut imediat presiuni. A cerut să participe la un singur antrenament pe zi şi a pus condiţia să fie titulară! Gyorul nu a cedat, anunţînd-o pe jucătoare că din vară e liberă să plece!

Va juca împotriva celor de la Buducnost?
Starea de tensiune e nuanţată în ceea ce o priveşte pe Bulatovici pentru că sîmbătă, 1 februarie, în primul meci din grupa a doua principală din Liga Campionilor, Gyor întîlneşte acasă pe Buducnost.

La Podgorica, Bulatovici a jucat cinci ani şi a cîştigat Liga Campionilor în 2012, transferîndu-se apoi la Oltchim. Toată lumea se întreabă acum dacă antrenorul Martin Ambros o va trimite în teren pentru confruntarea cu muntenegrencele.

Marţi, în campionatul Ungariei, în meciul de campionat cu Eger, cîştigat de Gyor cu 39-20, Bulatovici nu a jucat nici un minut! E primul meci în care muntenegreanca nu joacă la Gyor, lucru care ridică şi mai multe semne de întrebare!

Vine Tomori?
Presa maghiară vorbeşte deja de o înlocuitoare pentru Bulatovici, cea care se întoarce la Buducnost, urmînd să fie colegă cu Cristina Neagu la Podgorica. Zsuzsanna Tomori, jucătoarea de la FTC Budapesta, care a mai trecut pe la Gyor, ar urma să se întoarcă la campioana Ungariei.

Pentru a o convinge, conducerea Gyorului o va lua pe Tomori la pachet cu "prietena" ei, Orsolya Verten. Aceasta ar urma nu să joace la prima echipă, ci să antreneze o grupă de junioare!

Vestergaard la "naţionala" Ungariei?
Danezul Jakob Vestergaard, ultimul antrenor al Oltchimului, este unul dintre principalii favoriţi să preia "naţionala" feminină a Ungariei.

Vestergaard concurează pentru post cu ungurul Andras Nemeth, fostul tehnician de la Hypo Viena, care a mai pregătit reprezentativa maghiară, dar şi cu croatul Zdravko Zovko, fost antrenor al "naţionalei" Croaţiei, dar şi la Podravka Koprivnica şi Zvezda Zvenigorod, în prezent secund la echipa naţională masculină a Croaţiei.

90 de goluri a marcat Bulatovici pentru Oltchim sezonul trecut în Liga Campionilor. În returul semifinalei cu Gyor, a marcat de doar trei ori

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.