Patru jucători importanţi au fost puşi de antrenor să se pregătească intens în ziua meciului cu Dinamo Kiev, în loc să fie folosiţi 20-30 de minute, cît ar fi fost programaţi să joace.
Steaua a jucat, marţi seară, primul joc de verificare din al doilea stagiu al iernii, cu Dinamo Kiev, pe care l-a terminat la egalitate, scor 0-0.
Reghecampf a folosit o formulă apropiată de cea standard, a efectuat şi schimbări după pauză, însă 4 oameni importanţi n-au intrat nici măcar un minut. E vorba despre Tătăruşanu, Varela, Latovlevici şi Kapetanos.
Ei n-au lipsit fiindcă ar fi avut probleme medicale, aşa cum s-a crezut, ci pentru că Reghe a introdus o nouă regulă, valabilă mai ales în timpul stagiilor, atunci cînd sînt programate partide de verificare din două în două zile, cazul Stelei acum.
Cei 4 fotbalişti urmau să fie rezerve în amicalul cu ucrainenii şi să fie folosiţi 20-30 de minute, conform monitorizării lor din timpul antrenamentelor.
Reghe însă a decis să inoveze şi să-i pună pe Tătăruşanu, Varela, Latovlevici şi Kapetanos să susţină un antrenament puternic, tocmai pentru a fi la acelaşi nivel cu cei care au jucat 60-70 de minute împotriva kievenilor.
"Nu avea nici un rost să-i ţin pe bancă, iar de jucat să joace un sfert de meci, mai ales la ritmul unuia amical. Am preferat, aşa cum se va mai întîmpla de aici înainte, cînd vom mai susţine amicale, să-i pun să facă o şedinţă de pregătire dură, solicitantă, din care, cu siguranţă, vor avea mult mai mult de acumulat şi de cîştigat" a fost explicaţia pe care a oferit-o Reghe la DolceSport.
Urmează modelul englez
Reghecampf a explicat, în exclusivitate pentru Gazetă, la finalul primului cantonament al iernii, de ce şedinţele de pregătire au fost extrem de dure.
"Pentru că am trecut la alt nivel, nu pentru că ceea ce am făcut pînă acum n-a fost bun, dar fotbalul evoluează şi e nevoie să vii mereu cu lucruri noi, iar acum urmăm modelul englez. Vreau să ajungem ca pe parcursul returului, jucătorii mei să aibă o medie de 500 de sprinturi pe meci, aşa cum se întîmplă acum în Premier League. La asta vom lucra, prin exerciţii specifice, şi pe parcursul celui de-al doilea stagiu".
Ce alte metode a mai adus Reghe la Steaua
1. Antrenament în dimineaţa meciului, lucru ce s-a întîmplat inclusiv atunci cînd adversari au fost formaţii precum Chelsea, Ajax sau Schalke 04.
2. Pregătirea cu benzile TRX, ce antrenează toate grupele de muşchi, inclusiv cele care "n-ar lucra" în cadrul unei şedinţe de pregătire.
3. Antrenamente de forţă chiar pe teren: cu sănii speciale de 20-30 de kilograme, cu gantere, cu greutăţi sau cu mingi medicinale.
4. Cîte două antrenamente în două zile diferite în ciclul săptămînal premergător unui meci oficial.
5. Cantonamente în seara de după un meci, metodă folosită pentru prima dată în Liga 1 de Dan Petrescu, atunci cînd era antrenor principal la Unirea Urziceni
8 cantonamente diferite, cu cel de acum din Spania, a condus Reghe de cînd a preluat-o pe Steaua, mai 2012, şi pînă în prezent
{{text}}