Diverse

100 de milioane de euro şi un patinoar în Capitală! Ion Ţiriac anunţă investiţii masive în sportul românesc, dar pune o condiţie

Ion Țiriac, foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 30 ianuarie 2014

Omul de afaceri Ion Ţiriac trece printr-o perioadă foarte generoasă a vieţii. După ce a donat autorităţilor un turbo-jet pentru operaţiuni de salvare, fiind sensibilizat de tragedia din munţii Apuseni, fostul tenisman a dezvăluit că este dispus să investească o sumă enormă în sportul românesc, fără să ceară nimic în schimb.

100 de milioane de euro! Atît este dispus să investească Ţiriac într-o fundaţie a sportului românesc, instituţie care va avea rolul de a sprijini tinerii atleţi. Într-o interviu acordat televiziunii sportro, omul de afaceri în vîrstă de 74 de ani a dezvăluit că toţi banii vor merge către sport şi alte activităţi sociale, însă cu o singură condiţie.

"Sper ca în acest an să treacă Legea Fundatiilor. Daca se întîmplă, eu bag 100 de milioane de dolari şi nu cer nimic în schimb. Legea e despre un un tip de fundaţie care nu plăteşte taxe de nici un fel, niciodată. Fundaţia va rămîne pentru totdeauna, iar banii vor fi ai fundaţiei, nu ai mei. Boardul fundatiei va decide unde se duc, in scopuri sociale, sportive, normale", a explicat Ţiriac.

Cunoscut drept unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, pe locul 3 în topul Forbes România, cu o avere de 850 de milioane de euro, Ţiriac a explicat că este dispus să construiască un patinoar profesionist în Capitală, însă are nevoie de o banală îndrumare din partea primarului Sorin Oprescu. "E simplu, eu o să plătesc totul, el doar să îmi spună unde pot să-l construiesc".

Ţeapă de la Copos
Bun prieten cu George Copos, Ion Ţiriac a povestit în aceeaşi emisiune un episod amuzant cu fostul patron al Rapidului. La un meci de tenis, cei doi oameni de afaceri au făcut un pariu, iar Copos şi-a "ţepuit" prietenul.

"Eu făcusem un pariu cu George Copos acum vreo sută de ani, cînd aveam vreo 120 de kile. Dacă poţi să crezi că atîta minte are încît să facă un pariu cu mine la tenis. Am pus pariu pe maşini. Eu am venit cu maşina mea, ca un om cinstit. Dar el cumpărase din talcioc un Trabant, dăduse 100 de dolari pe el". Ce s-a întîmplat mai departe.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.