Diverse

UPDATE Omul care a vrut să cumpere Rapidul a fost reţinut pentru 29 de zile

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 30 ianuarie 2014

UPDATE 16:20 / Antena 3 anunţă că în urma audierilor de azi la la Curtea de Apel Bucureşti, Gruia Stoica a fost reţinut pentru 29 de zile.

***

Omul care a vrut să cumpere Rapidul, Gruia Stoica a fost reţinut, miercuri seară, de procurorii DNA, fiind adus în cătuşe, şi va fi prezentat azi Curţii de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, iar avocatul Doru Boştină a primit interdicţie de a părăsi ţara, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă.

Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, după ce i-ar fi dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro pentru a afla preţul cerut de CFR Marfă la o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia (CEO), la care participa şi GFR.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie susţin că există indicii şi probe la dosar din care rezultă că Gruia Stoica ar fi săvârşit fapte antisociale, cu caracter grav, iar lăsarea acestuia în libertate ar putea periclita ordinea publică.

Anul trecut, Gruia Stoica s-a arătat extrem de interesat de a cumpăra Rapidul, el chiar participînd la cîteva runde de negocieri cu George Copos. 
Totuşi, omul de afaceri a renunţat justificînd alegerea: "Sînt multe semne de întrebare în cadrul auditului preliminar".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.