Liga 1

Laurenţiu Reghecampf a turbat! » După amicalul pierdut cu Lokomotiv Plovdiv, steliştii au fost criticaţi violent de antrenor

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

"Principalul" i-a băgat în şedinţă pe elevii săi şi le-a reproşat pe un ton dur: "Am ajuns să ne facem de rîs cu toţi amărîţii, cred că aţi început să ne luaţi la mişto".

Reghecampf a îndurat 7 amicale la rînd rezultatele proaste ale Stelei din cele două cantonamente, dar după jocul de verificare pierdut şi cu bulgarii de la Lokomotiv Plovdid, de sîmbătă, scor 1-2, deşi practic meciul a început de la 1-0 pentru roş-albaştri, a răbufnit într-un mod violent la adresa jucătorilor săi.

Chiar în autocarul care i-a dus pe stelişti de la teren la hotel, Reghe a început seria criticilor, aproape ţipînd: "Am ajuns să ne facem de rîs cu amărîţii ăştia, cred că mă luaţi la mişto".

După ce s-a ajuns la hotel, Reghe i-a anunţat pe fotbalişti că va urma o şedinţă. A continuat să urle la Tănase şi compania: "Am zis clar de la început că nu mă interesează rezultatele din primele meciuri amicale, ci doar că vreau să jucăm ce am pregătit la antrenamente, dar nu accept să ne facem de rîs, mai ales cînd am stabilit că în acest stagiu ne axăm şi pe rezultate. Avem cele mai bune condiţii, stăm numai la hoteluri de lux, iar voi cînd trebuie să arătaţi atitudine, n-o faceţi. Azi v-aţi bătut joc, asta aţi făcut. Aţi dormit, ne-au luat la mişto bulgarii".

"Aţi fost penibili, poate aduc pe alţii în locul vostru"
Cei prezenţi au rămas surprinşi de tonul folosit de Reghecampf, unii dintre ei susţinînd că "niciodată nu l-am văzut atît de nervos". Rechizitoriul lui Reghe a continuat: "Eu nu accept aşa ceva şi vă zic în faţă, aţi fost penibili. Uitaţi-vă la mine, cu aşa comportament o să staţi în tribună şi o să joace alţii, cei care au atitudine. Chiar am ajuns pînă aici, să facem caterincă la un meci şi să ne batem joc de un meci? Asta e indolenţă şi, cît voi fi aici, nu voi permite asta".

Finalul discursului s-a referit la ultimele zile de cantonament, dar în special la cele două jocuri amicale pe care Steaua le va mai susţine în Spania, azi cu polonezii de la Kielce şi miercuri cu suedezii de la Elfsborg: "Dacă şi în aceste meciuri o să vă comportaţi la fel, voi tăia în carne vie. V-am cerut în mod deosebit ca ultimele 3 amicale să le jucăm ca şi cum ar fi primele 3 partide din campionat. Vă plîngeţi că sînt dure antrenamentele, dar nici cînd jucăm un amical nu sînteţi în stare să arătaţi ceva. Atenţie mare, că voi schimba foaia!".

Dialogul zilei la DigiSport
- Anghel Iordănescu: "Jucătorii sînt confuzi în tot ceea ce fac şi din cauza antrenorului, care îi plimbă pe toate posturile din teren. Mi se pare că Tănase trebuie să joace acolo unde a dat randament, adică mijlocaş stînga"
- Gabi Balint: "Pe vremea cînd nea Puiu era antrenor ştiţi unde era Tănase? Pe bancă"

"Vom avea o discuţie serioasă după partida aceasta. Să joci contra lui Dinamo Kiev şi să faci o partidă foarte bună, să ai o atitudine extraordinară şi apoi să intri împotriva unui adversar modest şi să stai pe teren... Au fost jucători care trebuie să-şi schimbe atitudinea, altfel vor vedea meciurile din tribune!" (Mihai Stoica, după meci la Digi)

Opt amicale, zero victorii
Steaua - Nurnberg 1-5
Steaua - Werder Bremen 0-0
Steaua - Lucerna 0-1
Steaua - Union Berlin 1-1
Steaua - FC Baku 0-2
Steaua - Dinamo Kiev 0-0
Steaua - IFK Goteborg 0-0
Steaua - Lokomotiv Plovdiv 1-2

Ultimele două amicale
Data Meciul Ora, TV
Azi: Steaua - Korona Kielce 19:30, Digi
Miercuri: Steaua - Elfsborg 19:00, Digi

11 zile au mai rămas pînă la primul meci oficial al Stelei, restanţa cu Chiajna, programată pe 14 februarie, în Ghencea

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Vasluiul l-a plătit pe Sînmărtean
Şansele ca Lucian Sînmărtean să ajungă în Ghencea în această iarnă s-au diminuat. Oficialii clubului vasluian i-au achitat mijlocaşului jumătate din suma pe care i-o datorau, adică 150.000 de euro. Din această cauză, acum, moldovenii nu mai vor să-l cedeze gratis în Ghencea şi cer să-şi recupereze suma pe care i-au achitat-o recent jucătorului. Pentru Steaua situaţia nu s-a schimbat, costul transferului fiind tot 300.000 de euro, bani pe care ar trebui să-i vireze celor două părţi în mod egal, însă Sînmărtean nu mai e în acest moment disperat să plece. Fotbalistul de 33 de ani speră să prindă un contract mai bun în vară, cînd ar deveni liber.

Îşi urechează colegii
Kapetanos i-a criticat după meciul pierdut, 2-1, cu Lokomotiv Plovdiv pe colegii săi pentru că nu primeşte pase utile: "Eu şi cu Piovaccari nu sîntem singuri, nu putem face mare lucru dacă nu vin mingi bune la noi. Dar cred că se vor rezolva toate, mai e puţin şi începe campionatul, iar Steaua îşi va reveni. Părerea mea este că noi, jucătorii, avem picioarele ceva mai grele după această perioadă, dar mai bine să se întîmple acum decît în campionat".

"Steaua nu are putere!"
Emeric Ienei a tras un semnal de alarmă după ce steliştii au pierdut întîlnirea contra bulgarilor de la Lokotiv: "S-a văzut că Steaua nu prea are putere în atac. Ar trebui să forţeze un pic cu un jucător care poate să intre în combinaţii cu înaintaşul central, ca să poată marca goluri. Tănase, care şi el a jucat pe partea stîngă, are nişte aptitudini de a juca şi mijlocaş ofensiv. Dar trebuie să-l foloseşti acolo mai mult timp, nu 30 de minute sau 45 de minute".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.