Tenis

Se întorc învinşi » Victor Hănescu a pierdut meciul cu Serghei Stahovski, iar România a fost eliminată de la Cupa Davis

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Victor Hănescu a pierdut ieri meciul al patrulea din întîlnirea cu Ucraina, în faţa lui Serghei Stahovski, şi România s-a înclinat cu 1-3. Ultima partidă nu s-a mai disputat.

După două zile de joc la Dnepropetrovsk, România era condusă cu 2-1. Singura variantă pentru Hănescu şi colegii săi erau două victorii pentru a se impune în întîlnirea cu Ucraina din primul tur al grupei 1 din zona Europa-Africa.

Ca de fiecare dată, în ziua a treia a întîlnirilor de Cupa Davis se întîlnesc în primul meci cei mai buni jucători din fiecare echipă. Aşa că în sala clubului Megaron au intrat pe teren Serghei Stahovski şi Victor Hănescu. Locul 85 mondial versus locul 72.

Partida a început sub semne bune pentru tabăra română. Victor Hănescu a cîştigat primul set cu 6-3 şi speranţele creşteau. Însă, cel care l-a învins anul trecut pe Roger Federer la Wimbledon a crescut în joc şi a reuşit să le ia pe următoarele, partida încheindu-se cu 3-6, 6-3, 6-2, 6-3 şi cu o explozie de bucurie în tabăra ucraineană. Pentru că întîlnirea era deja decisă, ultimul meci nu s-a mai jucat.

Ucraina merge în turul al doilea, unde va întîlni Suedia pentru un loc la barajul pentru Grupa Mondială. România ajunge în turul al doilea al play-off-ului şi aşteaptă rezultatele din aprilie pentru a şti cu cine joacă şi dacă merge spre barajul de rămînere în această grupă.

UCRAINA-ROMÂNIA 3-1

Vineri
Serghei Stahovski-Adrian Ungur 6-3, 6-1, 6-4
Ilia Marcenko-Victor Hănescu 4-6, 2-6, 6-3, 7-6 (6), 6-4

Sîmbătă
Marius Copil/Horia Tecău-Serghei Bubka/Denis Molceanov 5-7, 6-3, 6-4, 6-4

Ieri
Serghei Stahovski-Victor Hănescu 3-6, 6-3, 6-2, 6-3
Ilia Marcenko-Adrian Ungur nu s-a mai jucat

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.