Jocurile Olimpice de la Soci 2014

FOTO Simfonia rusă » Ceremonia de deschidere a JO de la Soci a fost un amestec de vechi şi nou, de lumină şi culoare, de simboluri din toate epocile

+8 Foto
Culoarea a fost mereu prezentă la festivitate. Aici, turle de biserici și jocuri de copii

Articol de Roxana Fleşeru, Oana Duşmănescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cea de-a 22-a ediţie a Olimpiadei de iarnă a debutat cu o demonstraţie grandioasă de sunet, culoare şi bucurie.


Festivitatea inaugurală de la Soci a avut-o ca personaj central pe fetiţa Liubov, al cărei nume înseamnă "dragoste" în limba rusă şi care s-a plimbat prin întreaga istorie a ţării sale.

Pe stadionul Fişt, situat aproape de malul Mării Negre, defilarea sportivilor a venit mai devreme decît la alte ceremonii, iar delegaţia României a intrat şi ea în arenă, în frunte cu biatlonista Eva Tofalvi, aflată la cea de-a cincea sa Olimpiadă.

Spectacolul dat de ruşi a inclus simbolurile ruse, printre care biserica Vasili Blajenîi din Moscova, epoca lui Petru cel Mare, viaţa universitară, baletul excepţional, dar şi epoca mai apropiată a comunismului. În tribune, alături de preşedinte Vladimir Putin, au luat loc numeroşi şefi de stat şi guvern, printre care şi Victor Ponta.

Înainte de a lumina stadionul Fişt, flacăra a fost purtată de Maria Şarapova, Elena Isinbaieva, Aleksandr Karelin, Alina Kabaeva, iar ultimii care au purtat torţa au fost patinatoarea Irina Rodnina şi hocheistul Vladislav Tretiak, foşti tripli campioni olimpici.


Avion deturnat
Presa din Turcia a anunţat aseară că un bărbat ucrainean a deturnat un avion şi a cerut pilotului să zboare la Soci. Aeronava cu 110 pasageri la bord venea din Ucraina şi a fost interceptată de un avion de război F-16, fiind forţată să aterizeze la Istanbul. Ucrainianul a pretins că la bordul avionului există o bombă, pe care o va detona.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.