Liga 1

Cornel Dinu e încîntat de strategia din "Ştefan cel Mare" şi de ideile lui Flavius Stoican: "Dinamo creşte frumos"

Articol de Victor Vrînceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Cornel Dinu consideră că tactica lui Flavius Stoican de a forţa tinerii jucători este o variantă bună pentru Dinamo şi aminteşte de perioada în care chiar el îi arunca în teren pe tinerii de atunci, Mutu, Contra sau Florentin Petre


Administratorul delegat al "cîinilor", Cornel Dinu, a analizat pentru Gazetă tactica lui Dinamo, care a adus în ultima perioadă tot mai mulţi jucători tineri şi foarte tineri la prima echipă. Dinu se declară fanul acestor jucători şi consideră că aceştia trebuie aruncaţi în luptă indiferent de posibilele critici.

- Mister, ce impresie v-a făcut Dinamo după cele două cantonamente?
- Una bună, echipă a crescut de la meci la meci. Îmi place că Stoican s-a bazat pe mulţi tineri. Eu am fost întotdeauna adeptul acestui cult al jucătorilor tineri şi i-am aruncat în luptă cu orice preţ, chiar dacă de multe ori mulţi aşa-zişi specialişti din tribune nu erau de acord cu acest lucru.

- Dar nu este un risc pentru Dinamo să titularizează aşa mulţi jucători tineri?
- Şi eu am riscat cînd i-am aruncat în luptă pe nişte copii de 16, 17 sau 18 ani. Mă gîndesc la Mutu, la Marica, la Contra, la Petre sau Marius Niculae. Este soluţia cea mai firească să forţăm nişte tineri care sînt de mare talent. Pînă la urmă, aşa se creează jucătorii de valoare.

- Vor face ei faţă celor trei meciuri cu Steaua din această primăvară?
- Nu există altă opţiune! Doar cu meciuri tari şi cu o pregătire serioasă pot creşte. Sigur, aceştia trebuie introduşi în teren alături de jucătorii cu experienţă ai echipei pentru a se crea un echilibru. Aceşti copii au clar talent şi pot ajunge certitudini pentru Dinamo fără probleme.


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.