Stranieri

Rayo spre Segunda » Răzvan Raţ a semnat cu o echipă aflată pe loc retrogradabil!

Raţ (dreapta) are doi rivali pe post la Rayo: Nacho Martinez, 24 de ani, şi columbianul Mojica, 21 de ani // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  Monday 30th of November -0001 12:00

De la Londra la Madrid. "Tricolorul", 32 de ani, liber de contract după rezilierea cu West Ham, poate debuta chiar sîmbătă la roş-albi, contra Barcelonei.

După zece ani la Şahtior, în Ucraina, Raţ joacă într-un sezon şi în Premier League, şi în Primera Division. Dar numai la cluburi de categoria a 3-a. Startul la West Ham, sfîrşitul la Rayo Vallecano.

De la o echipă ce se lupta să scape de păienjenişul zonei retrogradării (după plecarea "tricolorului", WHU a avut un egal cu Chelsea şi 3 victorii la rînd, urcînd pe 11) la alta aflată pe locul 19 din 20 în Spania. Cu 15 înfrîngeri în 23 de etape! O formaţie ce, între 2003 şi 2011, s-a zbătut în Segunda şi Segunda B (D3), dar care a încheiat sezonul trecut pe 8!

Răzvan a semnat un contract pe 4 luni, pînă la sfîrşitul stagiunii, cu opţiune de prelungire pentru încă un an dacă Rayo nu retrogradează. Fundaşul stînga a început ieri pregătirea pe Vallecas (14.708 locuri) şi n-ar fi exclus ca antrenorul Paco Jemez, 42 de ani, să-l includă în lot încă de sîmbătă, la confruntarea cu Barca de pe Camp Nou.

"Negociam contractul de o săptămînă. L-am chemat pe Răzvan cînd am ştiut sigur că se semnează" (Florin Manea, impresar)

"Voiam să văd cum e şi în Spania, am vrut să joc meci de meci în fotbalul mare. Rayo mi se potriveşte, e o echipă căreia îi place să aibă posesia, iar eu sînt obişnuit după zece ani la Şahtior" (Răzvan Raţ, fundaş Rayo)

300 mii de euro net va primi Raţ în 4 luni la Rayo; la West Ham avea un milion anual

Români în Primera
Raţ Rayo: Vallecano
Marica: Getafe
Torje: Espanyol
Săpunaru: Elche

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.