Tenis

Aproape de surpriză » Monica Niculescu s-a oprit în optimile de finală la Doha

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Românca a condus-o pe Sara Errani, 7 WTA, cu 1-0 la seturi, dar a pierdut în trei, înregistrînd cea de-a 21-a înfrîngere a carierei în faţa jucătoarelor de Top 10.

Monica Niculescu a fost ieri aproape de o victorie mare în faţa Sarei Errani, finalistă la Roland Garros în 2012 şi a şaptea jucătoare a lumii. Românca în vîrstă de 26 de ani a condus cu 1-0 la seturi şi a făcut break la începutul celui de-al doilea, dar pînă la urmă a fost învinsă de italiancă, în trei seturi, cu 2-6, 7-5, 6-1.

Chiar dacă se mai întîlniseră de trei ori pînă acum, Sarei i-a luat ceva timp pînă să aibă răspuns la stilul neobişnuit al Monicăi de a juca. Atît de mult timp încît românca a cîştigat primul set cu 6-3 şi a făcut şi break la începutul celui de-al doilea, dar italianca s-a agăţat de fiecare minge şi a cîştigat şi ea pe serviciul româncei.

Monica s-a distanţat din nou la 3-2, însă iar şi-a pierdut serviciul. Errani a punctat decisiv în game-ul al 12-lea cu un break pentru a duce meciul în setul decisiv. Acolo, Monica s-a prăbuşit, reuşind să cîştige doar un game.

A fost a 21-a înfrîngere a Moncăi în faţa jucătoarelor de Top 10, ea avînd şi două victorii. Atingerea optimilor de finală nu este cel mai bun rezultat al Monicăi la turneul de la Doha, ea reuşind să ajungă pînă în "sferturi" în 2012.

Înfrîngere în noapte
Sorana Cîrstea a părăsit turneul de la Doha miercuri noaptea, după ce a fost învinsă de a patra jucătoare a lumii. Românca a fost învinsă de poloneza Agnieszka Radwanska cu 7-5, 6-0. Pentru atingerea turului al doilea, Sorana Cîrstea va primi 60 de puncte WTA şi un cec în valoare de 12.900 de dolari.

S-a oprit în "sferturi"
Florin Mergea/Oliver Marach (Rom/Aus), cap de serie numărul 3 şi campioni la Vina del Mar săptămîna trecută, au ratat, miercuri, calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Buenos Aires. Românul şi austriacul au fost învinşi în primul tur de perechea Pablo Andujar/Daniele Bracciali (Spa/Ita) cu 7-5, 3-6, 11-9.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.