Volei

Premieră fericită » Tomis Constanţa a învins-o pe Milliye Pyango Ankara şi s-a calificat în semifinalele Cupei CEV

Martin Nemec (nr. 12) şi Andrei Spînu (nr. 11) blochează atacul neamţului Marcus Popp de la Pyango // Foto: Marian Muscalu (Telegraf Constanţa)

Articol de Ionuţ Coman  —  vineri, 14 februarie 2014

Campioana României, CVM Tomis, s-a calificat pentru prima oară în semifinalele Cupei CEV.

Venită din grupele Ligii Campionilor, CVM Tomis Constanţa şi-a prelungit parcursul european din acest sezon, reuşind să acceadă pentru prima oară în istoria clubului în semifinalele Cupei CEV, după ce a mai jucat în penultimul act al Challenge Cup, în 2009 şi 2012.

Campioana României a trecut de Challenge Round-ul competiţiei după o dublă victorie în faţa turcilor de la Pyango Ankara. Mai întîi, s-a impus cu 3-1 în capitala Turciei, iar aseară a cîştigat şi mai clar, 3-0 (25-23, 25-21, 29-27), returul de la Constanţa.

Elevii lui Martin Stoev au avut emoţii doar în primul set, cînd oaspeţii au condus şi la două puncte, dar finalul le-a dat cîştig de cauză. După ce şi-au adjudecat şi al doilea set, rezolvînd soarta calificării, şi-au permis să se joace în ultimul parţial, astfel că partida s-a încheiat abia la a şasea minge de meci.

Visul constănţenilor este să joace cu trofeul pe masă, dar pentru a-l îndeplini trebuie să treacă în semifinale de Paris Volleyball (Franţa), venită tot din grupele Ligii Campionilor.

"Contează enorm să joci o semifinală de cupă europeană, mai ales că este cea mai bună performanţă din istoria clubului. Va fi dificil cu francezii, care au o echipă puternică, cu 2-3 jucători foarte buni, dar şi noi sîntem la un nivel înalt. Cred că şansele de calificare sînt egale, chiar dacă returul se va juca la Constanţa", a spus antrenorul bulgar Martin Stoev.

"Sînt mîndru că am ajuns în semifinale şi sper să nu ne oprim aici. Nu ne sperie Paris, vom intra pe teren cu încredere şi ne vom juca şansa", a adăugat internaţionalul Andrei Spînu.

Turul se va juca pe 25 februarie în capitala Franţei, manşa secundă fiind programată pe 1 martie, la Constanţa.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.