Tenis

Simona Halep a impresionat două mari campioane din România: "E formidabilă! Poate ajunge pe primul loc în lume"

foto: reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Sunday, 16 February 2014

Simona Halep a cîştigat al 7-lea turneu din carieră în această seară, după ce a învins-o pe Angelique Kerber în finala de la Doha, scor 6-2 6-3. După acest succes, jucătoarea română va urca şi pe locul 9 în lume.

Performanţa Simonei a fost comentată de două mari campioane din România, Virginia Ruzici şi Ruxandra Dragomir.

Virginia Ruzici, fosta campioană de la Roland Garros şi în prezent managerul lui Halep, a explicat de ce jucătoarea noastră evoluează la un nivel atît de înalt: "Este o nouă performanţă formidabilă. Joacă un tenis şi mai înalt decît anul trecut. Au fost trei victorii împotriva a jucătoare mai bine clasate decît ea. A arătat o superioritate faţă de aceste jucătoare de valoare. Are o forţă mentală incredibilă, ceea ce demoralizează adversarul.

Simona are multe atuuri. Un joc de picioare, o acoperire a terenului pe care nu o are nimeni. Mingea cînd revine de la ea, de multe ori, jucătoarele nu găsesc soluţii. Din punct de vedere tehnic, e completă. În mare, în tenisul Simonei Halep contează încrederea pe care o are. Şi are din plin acum", a spus Ruzici la Dolcesport.

În schimb, Ruxandra Dragomir o vede pe Simona Halep chiar pe primul loc în clasamentul mondial: "Mă bucur foarte mult. Trebuie doar să savurăm victoria, orice cuvînt e de prisos. Cu siguranţă putem să ne gîndim la o victorie de Grand Şlem. Şi acesta a fost un turneu foarte important. Prin cîştigarea acestui turneu, îşi face loc şi mai bine în clasament. Cred că e pregătită să facă pasul spre primele cinci şi cred că poate ajunge şi pe primul loc. Cred că cea care îi mai poate pune probleme e Serena Williams, în rest, cred că Simona cu siguranţă poate învinge pe oricine".

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.