Liga 1

Clienţi fideli ai roş-albaştrilor » U Cluj e trupa pe care Steaua a învins-o de cele mai multe ori în Liga 1

+1 Foto
275 de zile au trecut de la ultima înfrîngere suferită de Steaua în Liga 1, atunci cînd a pierdut cu 5-2 în fața Viitorului // Foto: Ștefan Constantin

Articol de Andrei Crăiţoiu, Liviu Manolache  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Meciul din această seară, contra Universităţii Cluj, este unul special pentru trupa din Ghencea.

Echipa "şepcilor roşii" este formaţia pe care Steaua a învins-o de cele mai multe ori în prima divizie! Prima partidă dintre cele două formaţii a avut loc acum aproape 67 de ani, pe 11 septembrie 1947, atunci cînd ASA Bucureşti a pierdut în faţa Universităţii cu 1-2!

De atunci s-au mai disputat alte 91 de partide, dintre care Steaua a cîştigat 55 şi 20 le-a terminat la egalitate. În doar 17 meciuri s-au impus clujenii, ceea ce înseamnă că "roş-albaştrii" au un procentaj de 82 la sută de meciuri în care nu au pierdut!

În 96% din meciuri s-a marcat
Interesant este că doar patru din cele 92 de jocuri s-au încheiat fără gol marcat, toate la Cluj, iar ultima dată cînd în acest meci nu s-a înscris a fost acum 41 de ani.

Mai mult, Steaua a cîştigat 14 din ultimele 15 meciuri directe disputate în Liga 1, singura victorie bifată de clujeni fiind cea din octombrie 2007, 2-1 la Cluj, meci în urma căruia Massimo Pedrazzini a fost înlocuit de Marius Lăcătuş.

Partidele cu U Cluj sînt cu atît mai speciale cu cît primul trofeu cîştigat de "roş-albaştri" în fotbalul românesc a fost Cupa României din 1949, contra clujenilor.

9 luni au trecut de la ultimul meci fără gol marcat de Steaua în Liga 1: CFR Cluj-Steaua 0-0, de pe 28 aprilie 2013

"Jucăm cu Universitatea Cluj, care după venirea lui Mihai Teja a făcut rezultate foarte bune!" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

"Nu ne dăm pantalonii jos" :)
Vlad Munteanu a vorbit despre meciul din această seară dintre Steaua şi U Cluj: "Sîntem oameni cu principii, nu ne dăm pantalonii jos în faţa oricui. Mergem să jucăm fotbal. E important ca la finalul meciului să ne putem uita fiecare în ochii celuilalt, antrenori, jucători, conducători. E important să ieşim de pe teren fără să naştem discuţii. Cei de la Chiajna i-au lăsat, nu ştiu dacă deliberat sau nu, dar i-au lăsat spaţii lui Sînmărtean să dea nişte pase. Multe aspecte negative în care Steaua a fost lăsată să joace".

"N-avem emoţii cu nimeni"
Helmuth Duckadam e convins că Steaua va defila şi în acest sezon al Ligii 1 şi va cîştiga fără nici un fel de probleme titlul de campioană: "Din punctul meu de vedere, Steaua nu trebuie să aibă emoţii cu nici o echipă din România, din Liga 1, pentru că, din perspectiva valorii şi a experienţei, sîntem peste celelalte echipe. Noi sîntem obişnuiţi să jucăm cu Ajax, Chelsea şi Basel şi de aceea cred eu că e greu de imaginat că o echipă de talia Chiajnei ne putea pune probleme. Noi am jucat spectaculos şi o vom face şi în viitor".

Avertisment de la Reghe
Laurenţiu Reghecampf crede că dinamoviştii vor avea mai multe probleme pe Ghencea în Derby de România: "Eu îmi doream să jucăm pe Naţional Arena, veneau 50.000 de stelişti, probabil erau 10.000 de dinamovişti, era spectacolul mult mai frumos. Vă daţi seama ce presiune o să fie pe Dinamo în Ghencea?! Eu am jucat acolo meciuri cu Dinamo, iar Basarab Panduru vă poate spune ce înseamnă un Steaua - Dinamo în Ghencea, mai ales în momentul de faţă, cînd există o asemenea euforie pe lîngă echipa noastră".

INBOX:
- Doar o mie de bilete s-au vîndut pentru meciul din această seară din Ghencea. Casele de bilete vor fi deschise şi după fluierul de start al partidei.
- Reghecampf se gîndeşte să-l menajeze şi astăzi pe Iasmin Latovlevici, cel care a lipsit din cauza unei accidentări în meciul cu Chiajna. Chiar dacă jucătorul şi-a revenit, tehnicianul va începe meciul tot cu Pîrvulescu.
- Conform oficialilor Jandarmeriei, Steaua nu a rezolvat încă problemele cu turnicheţii de la intrarea spectatorilor în stadion. Steaua mai are timp să remedieze această problemă pînă săptămîna viitoare.
- Jucătorii campioanei l-au sărbătorit ieri seară în cantonamentul echipei pe Daniel Georgievski. Fundaşul dreapta a împlinit 26 de ani.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.