Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Pucul prinde viteză » Se prefigurează semifinalele în concursul masculin de hochei

+1 Foto
Finala din grupe, Finlanda - Canada

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Pînă atunci însă, sînt două întîlniri interesante în "sferturi": Rusia-Finlanda şi Elveţia-Canada.

Faza grupelor în turneul olimpic de hochei s-a încheiat în concursul masculin. Suedia, Canada, SUA şi Finlanda au obţinut direct calificarea în sferturile de finală, finlandezii ca echipa de pe locul secund cu cel mai bun punctaj.

SUA şi Suedia au cîştigat pînă acum toate partidele, dar în continuare Canada şi Rusia sînt văzute, de bookmakeri, drept principalele favorite la cîştigarea aurului olimpic. Americanii sînt abia pe trei în topul favoriţilor, iar suedezii pe patru.

Rusia are însă un program infernal. Dacă va trece de Norvegia, în "sferturi", ţara gazdă va da peste Finlanda. Va fi o dispută extrem de grea în condiţiile în care Finlanda e pe locul 2 în clasamentul mondial, campionii mondiali din 2011, bronz la ultima Olimpiadă, fiind învinşi de canadieni, în grupe, dar doar după prelungiri!

Canada are şi ea un meci destul de greu în "sferturi" în faţa surprinzătoarei echipe a Elveţiei, vicecampioana mondială!

Specialiştii spun însă că se prefigurează două semifinale extrem de aşteptate. Va fi "războiul" dintre Canada şi SUA, pentru supremaţia pe continentul american, dar şi disputa europeană dintre Suedia şi Rusia. Asta cu condiţia ca Finlanda sau o altă echipă să nu producă o mare surpriză

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.