Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Final destination » Suedia şi Canada se luptă în ultima zi a Jocurilor Olimpice de la Soci pentru aur la hochei pe gheaţă

Articol de Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Finalistele de azi sînt învingătoarele ultimelor două ediţii, 2006, respectiv 2010.

După 10 zile de meciuri strînse, de dramă, de dueluri dure, s-a ajuns şi la ultimul meci al turneului masculin de hochei. În marea bătălie pentru aur, unde se vor înfrunta Suedia şi Canada. Rivalitatea dintre cele două ţări nu e una istorică.

La Jocurile Olimpice s-au înfruntat doar de două ori pentru primul loc, în 1928, cînd a cîştigat Canada, şi în 1994, cînd s-a impus Suedia. La Mondiale s-au confruntat în ultimul act de şase ori, echipa Frunzei de Arţar impunîndu-se de patru ori.

"Avem o oportunitate, pentru asta am muncit, să ajungem aici. Sperăm să jucăm cel mai bun meci al nostru, acum cînd contează cel mai mult", a spus starul Sidney Crosby.

Specialiştii spun că va fi un meci foarte echilibrat, cu puţine goluri. "Suedezii sînt o echipă care ţine pucul foarte mult. Oricine a jucat împotriva lor ştie că le place să aibă pucul şi să-l plimbe. Trebuie să jucăm la fel cum am făcut-o în semifinale cu SUA", a spus Ryan Getzlaf.

Dacă echipa Canadei are deja în palmares 8 titluri olimpice, Suedia îl caută pe al treilea. "Am trecut prin multe clipe grele la acest turneu, dar asta arată forţa noastră ca echipă. Cred că asta ne-a dus pînă aici şi un portar extrem de bun", a spus Nicklas Backstrom.

Aceasta ar putea fi ultima ediţie a Jocurilor Olimpice la care participă jucători din NHL, deocamdată nefiind semnat nici un acord pentru ca ei să fie prezenţi în Coreea de Sud în 2018.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.