Jocurile Olimpice de la Soci 2014

Uimitoarea transformare » Preşedintele CIO salută evoluţia oraşului Soci: ”S-a construit totul de la zero”

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Preşedintele CIO, Thomas Bach, a remarcat ieri cum s-a schimbat Soci-ul dintr-o staţiune balneară stalinistă într-un oraş capabil să găzduiască o ediţie de succes a JO.

Pînă să primească organizarea Jocurilor din 2014, Soci-ul avusese alte două încercări eşuate. Actualul şef al CIO, Thomas Bach, s-a aflat în comisia de evaluare de la a doua tentativă ratată.

"Am venit aici şi mi-am spus: «Imposibil!»", şi-a amintit preşedintele într-o conferinţă de presă organizată ieri, în Rusia. "Tot ce vedeam era o veche staţiune balneară, construită în stil stalinist. Cînd intrai într-o cameră, trebuia să te uiţi în sus ca să te fereşti la timp în caz că se desprindea ceva din tavan şi-ţi cădea în cap", a descris el plastic situaţia de atunci.

"E uimitor ce s-a întîmplat", a remarcat Bach. "S-a construit totul de la zero. În plus, reacţia sportivilor, a comitetelor naţionale, a federaţiilor, sponsorilor a fost copleşitor de pozitivă. Voluntarii au arătat cea mai bună ospitalitate rusă. Nu au oferit doar un zîmbet, ci şi informaţia corectă".

Preşedintele CIO l-a apărat pe cel al Rusiei, spunînd că nu i se pare corect supranumele de "Jocurile lui Putin". El a argumentat că şi politicienii germani au beneficiat de pe urma succesului Cupei Mondiale de fotbal din 2006. "Domnul Putin a avut un rol important în pregătirea Jocurilor, ca şi Guvernul rus. Altfel am fi stat aici în altă stare de spirit".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.