Tenis

Pete Sampras crede că Roger Federer poate să mai cîştige cel puţin un Grand Slam: "Cel mai probabil, la Wimbledon"

Roger Federer

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Monday, 24 February 2014

Americanul Pete Sampras nu şi-a pierdut încrederea în Roger Federer şi îl creditează pe jucătorul elveţian cu şansa întîi la un nou trofeu la Wimbledon. Sampras şi Federer au cîte 7 trofee la Wimbledon fiecare, record absolut pentru cel mai important turneu disputat pe iarbă.

"Atîta timp cît se simte bine şi e sănătos, Federer mai poate să joace la nivel înalt pentru doi sau patru ani. Nivelul pe care l-a arătat la Australian Open a fost foarte bun, însă nu a avut ce face contra lui Nadal (în semifinale).

Însă felul cum a jucat a fost unul consistent, iar Federer poate să construiască în continuare peste ceea ce a jucat acolo.

Dacă toate lucrurile se leagă, iar jocul îi merge ca acum, poate să mai cîştige un turneu de Grand Slam, chiar la Wimbledon", a explicat Pete Sampras, de 14 ori cîştigător de Grand Slam.

Federer are 17 trofee de Grand Slam, 7 dintre acestea fiind cucerite la Wimbledon. Mulţi specialişti cred că elveţianul poate să cîştige încă un trofeu dacă ascultă sfaturile tactice date de suedezul Stefan Edberg, însă Sampras crede că secretul stă altundeva: "Federer are motivaţia necesară pentru a continua să joace şi să călătorească. Eu nu am mai avut-o după ce am împlinit 31 de ani, am obosit".

Clasamentul turneelor de Grand Slam:
17: Roger Federer
14: Pete Sampras
13: Rafael Nadal
12: Roy Emerson
11: Bjorn Borg, Rod Laver

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.