Nationala

Totuşi, nu e perfect: Zero vedete, şanse minime la locul 3 norocos » Grupa de calificare a României la Euro 2016 din Franţa e şi amară ;)

Articol de Gabriel Berceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Avem adversari accesibili, Grecia, Ungaria, Finlanda, Irlanda de Nord şi Feroe. Debutăm în deplasare, la Atena, cu porţile închise. Şi merg direct la turneul final primele două clasate din grupă. Există însă şi pete în soare!

Există două argumente pentru cei care strîmbă din nas după tragerea la sorţi a preliminariilor Euro 2016. Primul ţine de reţeta financiară: veniturile din drepturile tv vor fi mai mari, pentru prima dată UEFA le centralizează pe modelul Ligii Campionilor şi le împarte după o grilă specifică, dar la nivelul spectatorilor grupa noastră e "moartea pasiunii".

Pachetele, o soluţie
Grecia e adversar întîlnit recent, fără stil cuceritor, iar restul echipelor nu sînt o miză pentru afluenţă. Doar Ungaria e punct de interes, prin prisma rivalităţii.

Cum grupa noastră, F, e singura fără măcar un star al fotbalului actual, singura cale pentru FRF de a transforma preliminariile într-o afacere profitabilă la nivelul biletelor sînt sistemele cu pachete. Astfel, fanii dornici să vadă Ungaria la Bucureşti, în prima partidă de acasă, ar putea reveni şi cu Finlanda sau Feroe.

Primele două sau chin
La turneul final merg direct primele două clasate din cele 9 grupe, plus cel mai bun loc trei. Ceilalţi "terţi" intră în baraj. În situaţia amară în care am încheia grupa pe trei, avem însă şanse minime să avem cel mai bun punctaj.

Lipsa unei echipe din prima urnă de tipul Germaniei ori Spaniei, care se presupune că ar învinge aproape tot în grupă, ne pune în situaţia unei campanii în care punctele se vor împărţi. Nu sînt excluse remize ale Greciei la Belfast şi paşi greşiţi pentru "tricolori" la Helsinki sau Budapesta. Ori Feroe să încurce Ungaria sau Finlanda la Torshavn.

Bilete la case pentru Argentina
De azi, fanii pot cumpăra de la case bilete la amicalul România - Argentina, direct de la Arena Naţională. Tichetele sînt disponibile pînă pe 5 martie, ora 21:00, ora meciului, exceptînd ziua de 2 martie.

Achiziţionarea online continuă pînă pe 3 martie, pe biletefotbalonline.ro, bilete.ro, myticket.ro şi biletoo.ro. Un bilet costă între 30 de lei (peluze, inel 3) şi 800 lei (zona VIP I).

7 septembrie e data la care debutăm în campania pentru Euro 2016, la Atena, contra Greciei, pe un stadion cu porţile închise

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.