Handbal

Mette Klit vine şi cîştigă » Lupta pentru ultimul loc de play-off e mai strînsă ca niciodată

Marinela Gherman trece de apărarea Valeriei Beşe (dreapta) lu Anei Maria Şomoi // Foto: Cristi Preda

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Daneza Klit, fostul secund de la Oltchim, a debutat cu o victorie pe banca lui CSM Bucureşti. Învinsul a fost chiar selecţionerul Gheorghe Tadici.

CSM Bucureşti, echipa care a transferat deja 11 jucătoare pentru sezonul viitor, toate handbaliste de echipă naţională, se luptă să prindă un loc în play-off în actualul sezon, pentru a rămîne în cărţi pentru cupele europene.

Echipa patronată de Primăria Bucureşti avea nevoie de victorie, aseară, în disputa cu HC Zalău, echipa pregătită de Gheorghe Tadici, pentru a se apropia la un singur punct distanţă cu trei etape rămase de disputat.

Şanse minime după felul cum începuse meciul. Zalăul avea şase goluri pe tabelă în minutul 24, 14-8, Beşe, Constantinescu, Ciuciulete şi celelalte ridiculizînd echipa bucureşteană. Zalăul a intrat la pauză cu trei lungimi avans, 15-12, dar diferenţa a crescut imediat la 17-12.

Parcursul de metronom al echipei lui Tadici s-a oprit însă la 14-18 în minutul 36. Patru goluri consecutive marcate de bucureştence au întors meciul.

Încredere şi dăruire
Pe bancă pentru CSM, la meciul său de debut, daneza Mette Klit şi-a smuls părul din cap în prima repriză, dar a găsit soluţii să o anihileze pe golgetera Maria Constantinescu în partea a doua.

Cu o apărare mult mai agresivă şi portarul Iordache în zi excelentă, CSM-ul a marcat de cinci ori consecutiv la 20-20 şi a închis meciul. "A fost foarte greu. În prima parte am făcut multe greşeli, am jucat slab în apărare, dar în partea a doua am jucat mult mai bine. Sînt mulţumită de cum a jucat echipa, am nişte fete drăguţe, care muncesc mult şi sînt foarte receptive la orice sfat", a declarat Mette Klit.

Gheorghe Tadici pune înfrîngerea pe căderea fizică a echipei sale. "Eu am jucat tot meciul cu aceleaşi jucătoare. CSM a schimbat şi tot schimbat. La mine, cînd schimb, se vede pe tabelă", a spus selecţionerul, plîngîndu-se de lotul redus numeric şi valoric.

Tot Zalăul e favorită
Chiar dacă s-a apropiat la un singur punct distanţă, 27 faţă de 28, tot Zalăul e favorită să termine pe locul 6 şi să prindă play-off-ul. HC Zalău are un program mai lejer la prima vedere, cu două meciuri pe teren propriu, cu HCM Roman (locul 3) şi Cetate Deva (8) şi o singură deplasare, la Braşov (2).

CSM are o singură întîlnire la Bucureşti, cu SCM Craiova (9), dar şi două deplasări grele la Braşov (2) şi Cluj (5). "Ne batem pînă la final. O să vedem ce putem face", a declarat Mette Klit. Din etapa viitoare, CSM le va putea utiliza însă pe internaţionalele Manea şi Tolnai.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.