Liga 1

VIDEO Au dat lovitura :) » Dinamoviştii au transferat un jucător care poate evolua fundaş, mijlocaş şi atacant

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 26 februarie 2014

Stephane Acka este noul transfer al lui Dinamo, fotbalist adus de la FCU Craiova.

Ivorianul de 23 de ani a fost adus în Bănie anul trecut de Nicolo Napoli. Pînă atunci, mai jucase doar în liga a 5-a din Italia, la echipele Legnago Salus şi A.C. Belluno 1905, dar jucătorul susţine că a trecut şi pe la Verona.

Înalt de 1,82 m, Acka e prezentat pe unele site-uri din străinătate ca fiind mijlocaş, dar la Craiova a evoluat doar ca fundaş central şi dreapta. Probabil pentru postul de stoper l-au transferat şi dinamoviştii, care au rămas descoperiţi după accidentarea lui Durimel.

E fundaş, mijlocaş şi atacant

Fotbalistul ivorian a explicat în momentul în care s-a transferat la Ştiinţa: "Am început fotbalul la 9 ani, atunci am venit şi în Europa. În Coasta de Fildeş nu am jucat deloc, am plecat în Italia de mic. Primul meu post a fost cel de atacant, acolo am jucat şi la Hellas Verona.

Am evoluat şi la mijlocul terenului în Italia, apoi am fost retras în linia defensivă, datorită calităţilor mele fizice. Dacă antrenorul îmi va cere să joc în ofensivă sau la mijloc, voi evolua. Deocamdată sînt fundaş".

Acka nu va putea debuta la Dinamo decît după ce-şi rezolvă litigiul cu echipa lui Mititelu. După ce fotbalistul a fost declarat liber de contract, Universitatea a făcut recurs.

Vezi VIDEO cu evoluţia lui Acka din meciul FCU Craiova - CSU Craiova 0-0

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.