Liga 1

Discurs motivaţional al lui Flavius Stoican înainte de derby: "Au mai fost şi alţii în infern şi au cîştigat!"

Articol de Eduard Apostol, Victor Vrînceanu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Antrenorul "cîinilor" a decis cu o zi înainte de derby să îşi schimbe atitudinea faţă de Steaua, dar şi formula de joc, abordînd un sistem de joc ofensiv.

Stoican a arborat toată săptămîna o atitudine diplomatică, laudativă chiar la adresa rivalilor din Ghencea. În spatele uşilor închise însă, cînd este doar el cu elevii săi, cu totul altfel se comportă Flavius.

Tehnicianul de 37 de ani a avut o discuţie, ieri, cu toată echipa, prin care a încercat să le insufle "cîinilor" o atitudine de războinici.

Gazeta a aflat discursul motivator pe care l-a folosit dinamovistul în faţa elevilor săi: "Mergem la război! Nu trebuie să ne fie frică de adversar, chiar dacă ei se gîndesc că deja ne-au învins. Eu zic că vom cîştiga! Voi ce părere aveţi? Ei spun că va fi infern pentru noi... şi eu, şi voi am mai auzit de astea, au mai fost şi alţii în infern şi au ieşit învingători. Aşa vom pleca şi noi din Ghencea! Vreau să vă văd zîmbind triumfători pe prima pagină a ziarelor!".

Deşi toată lumea anticipa o formulă de joc precaută, Stoican a ales să trimită din primul minut pe teren un singur închizător de profesie, în persoana lui Boubacar. Alături de Mansaly va fi retras Ionuţ Şerban, 18 ani. Tînărul venit de la Sportul are reale valenţe ofensive, fiind tipul mijlocaşului box to box, astfel că probabil va urca des în atacurile "cîinilor".

În locul lui Şerban, în spatele vîrfului a fost mutat Cosmin Matei, 22 de ani, pentru a-i face loc în banda dreaptă lui Valentin Lazăr, 24 de ani, unul dintre cei mai buni dinamovişti în turul campionatului. Rotariu în stînga şi Ţucudean în atac sînt puncte fixe.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.