Handbal

Cu gîndul la semifinale » U Jolidon Cluj vrea să ajungă în careul de aşi al Cupei EHF

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Singura echipă feminină românească rămasă în cupele europene se bate să ajungă în careul de aşi al Cupei EHF.

În istoria sa în competiţiile europene, U Jolidon Cluj a trecut o singură dată de faza "sferturilor". În ediţia 2006-2007, ardelencele pierdeau finala Challenge Cup.

Echipa care se califica însă în grupele Ligii Campionilor în 2012-2013 speră să atingă din nou semifinalele, de această dată în EHF, a treia competiţie ca valoare. U Jolidon va trebui însă să treacă în "sferturi" de incomoda echipă maghiară Fehervar KC. Un nume mare în Ungaria, cîştigătoare a acestei competiţii în 2005, după ce a învins în finală Gyor, Fehervar e pe locul 5 în întrecerea internă, la fel ca şi Clujul.

Antrenorul Horaţiu Paşca e de părere că unguroaicele sînt favorite la calificare. "Jucăm cu o formaţie maghiară extrem de puternică. Au jucătoare experimentate şi cred că sînt favorite. Am ajuns însă pînă aici şi vom face totul ca să mergem mai departe. Ne aşteptăm ca sala să fie plină şi ăsta ar fi marele nostru avantaj", a declarat Paşca.

Fehervar e antrenată de danezul Oldrup Jensen şi are în lot două internaţionale maghiare: portarul Eva Kiss şi centrul Tamara Tilinger, plus spaniola Nuria Benzal.

"Clujul are o echipă puternică, dar sîntem optimişti şi cred că ne vom califica. Totul se va decide însă, cu siguranţă, în meciul retur", a declarat danezul.

Manşa secundă se joacă la Szekesfehervar, pe 9 martie, de la ora 17:00.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.