Nationala

EXCLUSIV RADIO GSP » Scandal înainte de România - Argentina! Un grec somează FRF: "Să-mi daţi banii"

Articol de Gabi Safta  —  luni, 03 martie 2014

Mai sînt doar 3 zile pînă la partida de pe Naţional Arena dintre România şi Argentina. Disputa va începe la ora 21:00 şi va fi transmisă în direct la ProTV şi liveTEXT pe GSP.RO.

Oficialii FRF au însă şi probleme înainte de această dispută. Tassos Anagnou, un apropiat al Federaţiei Române de Fotbal, de origine greacă, aruncă bomba.

Grecul, care primise în 2011 un document de exclusivitate pentru a organiza acest meci, a explicat în direct la Radio GSP de ce se consideră nedereptăţit. 

A negociat la Buenos Aires şi a obţinut un preţ excelent

El susţine că a mers în Argentina, a negociat cu oficialii "pumelor" şi a ajuns la un acord cu aceştia pentru o sumă mult mai mică decât ar fi scos Federaţia noastră.

"FRF nu putea să-i facă pe argentinieni să scadă pretenţiile sub 1,6 milioane. Eu am ajuns cu ei la un acord pentru 1,2 milioane de euro!

Vă spun că nu e uşor. Atunci cînd îl vrei pe Messi printre jucătorii convocaţi, suma cerută de argentinieni sare mereu de 1 milion, nu acceptă mai puţin. Messi primeşte singur o primă specială de 100.000 de euro", a spus Tassos la Radio GSP.


FRF nu recunoaşte documentul

Grecul susţine că acel contract a fost înregistrat la FIFA, care îl consideră oficial şi valabil. Problema lui Tassos Anagnu este că Mircea Sandu nu doreşte să-i ofere comisionul promis.

"Juristul FRF mi-a transmis şi motivul pentru care se întîmplă acest lucru. Cică acel contract a fost semnat de Ionuţ Lupescu şi a fost anulat".

Argentina vine pe acelaşi contract

Tassos susţine însă că a contactat Federaţia Argentiniană de Fotbal, care i-a confirmat că nu există altă înţelegere pentru acest amical. Aşadar, naţionala "pumelor" vine pe acel contract, semnat iniţal pentru un amical în august 2011.

"Amicalul ne va costa 1 milion de euro", susţinea Mircea Sandu la finalul anului trecut.

Ce spune Tassos

"Am în mînă un mandat cu antetul FRF şi cu semnătura lui Ionuţ Lupescu să o aduc pe Argentina la Bucureşti, întrucît Sandu avea o firmă din Elveţia care o aducea pe o sumă mult mai mare.

Nu îmi este recunoscut mandatul, ei îmi zic că nu îl găsesc. FRF nu m-a invitat la meci, dar cei de la Federaţia Argentiniană de Fotbal m-au invitat.

Îl cunosc pe Mircea Sandu din 1988. Am vorbit cu el la finala Champions League de la Londra. Acum se face că nu mă mai cunoaşte. FIFA mi-a spus că am bani de primit. Dacă nu vor să recunoscă mandatul, pe baza cărui contract vine Argentina la Bucureşti?", a precizat Tassos la Radio GSP.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.