Anchetele Gazetei

Omul care a dat startul procedurilor penale în Dosarul Transferurilor rememorează: "Îmi ziceau: «N-ai curaj!»"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 05 martie 2014

În 2006, Sebastian Bodu, şeful Fiscului în acea perioadă, a declanşat procedurile penale care au condus la condamnarea celor 8 oameni de fotbal.

Bodu îşi aminteşte că a pornit iniţiativa după ce a citit articolele din Gazeta Sporturilor.

"Citeam presa, eram foarte atent la sesizarile din presă. Dacă era una singură, poate că n-o băgam în seamă, dar, văzînd că sînt mai multe şi situaţia poate să fie reală, am dat mai multă atenţie. Atunci se spunea «Domn'e, ăştia din fotbal sînt mari şi tari, sînt zei şi nimeni nu se poate atinge de ei. N-ai curaj!». Şi am demarat o anchetă!", a povestit Bodu pentru hotnews.ro

Fostul şef al ANAF explică modul în care a procedat: "Am strîns informaţii întîi de la FRF şi de la LPF, am luat toate contractele. Mai întîi n-au vrut să le dea, m-am dus cu Garda Financiară peste ei şi le-am luat cu forţa.

După care am început să trimit cereri de schimb de informaţii cu administraţiile finanţelor publice din ţările în care cluburile respective activau, în Germania, Ucraina, Italia, Spania. Am pus cap la cap cu informaţiile din România şi, comparînd cele două contracte, am văzut diferenţe uriaşe de sume şi am sesizat DNA-ul".

Cum au reacţionat inculpaţii după aflarea sentinţei şi unde şi-au petrecut noaptea: "Sînt terminat!"


Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.