Liga 1

Apel la compasiune » Emil Săndoi, Ilie Năstase şi alţi mari sportivi cer graţierea lui Gică Popescu!

Articol de Sebastian Culea  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Nume importante din lumea sportului şi-au anunţat sprijinul pentru Gică Popescu: au lansat o petiţie pentru graţierea fostului fotbalist! Grigore Cartianu a publicat o scrisoare deschisă pentru Traian Băsescu.

Foştii jucători ai Craiovei Maxima cer graţierea lui Gică Popescu după condamnarea primită în Dosarul Transferurilor: "O să stăm de vorba toţi în zilele ce urmează ca să facem o cerere colectivă. Dacă aş trimite scrisoarea în numele meu, probabil nu ar avea acelaşi efect. Îmi pare nespus de rău, ne leagă o relaţie veche!", a declarat Emil Săndoi pentru Gazeta.

"Nu v-am cerut niciodată nimic!"
Ziaristul Grigore Cartianu a fost primul care a postat o scrisoare deschisă pentru Traian Băsescu, pe Fanatik.ro: "Ne-am intersectat de multe ori în ultimele două decenii, nu v-am cerut niciodată nimic, aşa cum nici dumneavoastră nu mi-aţi cerut niciodată nimic".

Gestul lui Cartianu a dat tonul unei serii de reacţii în lumea sportului şi nu numai! Ilie Năstase, Doroftei, Crin Antonescu, Ion Crăciunescu sau Belodedici şi-au anunţat şi ei sprijinul faţă de Popescu: "Merită iertarea prezidenţială. Atît timp cît omul şi-a plătit prejudiciul, ar trebui să-l lase liber. A suportat deja ruşinea. E de ajuns!", a spus fostul pugilist Leonard Doroftei pentru site-ul Avocatura.ro

"Implor Generaţia de Aur"
Gicu Balaci, preşedinte la Dunărea Calafat, primul club pentru care a evoluat Gică Popescu, strînge semnături pentru eliberarea "Baciului": "Implor Generaţia de Aur şi restul oamenilor din fotbal să susţină iniţiativă. Am lansat o petiţie pentru graţierea lui Gică! Şi Messi a avut probleme cu justiţia, dar nu a fost arestat"

3 ani, o lună şi 10 zile e pedeapsa primită de Popescu în Dosarul Transferurilor

"Băsescu i-a oferit lui Popescu distincţia «Meritul Sportiv». Îl cunoaşte foarte bine şi sper să ia această măsură" (Ion Crăciunescu)

"Nu ar trebui să fie acolo. Am înţeles că a dat banii înapoi! Nu înţeleg de ce trebuie să mai facă puşcărie" (Ilie Năstase)

"Mă alătur demersului iniţiat de Gicu Balaci cu privire la strîngerea de semnături pentru graţierea marelui nostru fotbalist şi căpitan al Generaţiei de Aur, Gică Popescu" (Crin Antonescu, preşedinte PNL)

"Voi semna petiţia! Dacă te duci din Turcia pînă în Barcelona sau pînă în nordul Europei, toată lumea ştie că a fost căpitanul Barcelonei şi căpitanul echipei naţionale" (Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.