Liga 1

Sindromul roş-albastru » CFR Cluj nu depăşeşte complexul Steaua! O singură victorie de la revenirea în Liga 1

Articol de Florin Dincă, Liviu Manolache  —  duminică, 09 martie 2014

CFR Cluj a cunoscut gloria în fotbalul românesc de la revenirea în Liga 1 din 2004. Ardelenii au cîştigat 8 trofee, au jucat în Champions League, dar n-au reuşit să depăşească complexul Steaua. Ieri a urmat o nouă înfrîngere, 0-1, chiar la Cluj.


În momentul promovării, CFR Cluj avea un palmares pozitiv în întîlnirile directe cu Steaua: 8 victorii, 3 remize şi 7 înfrîngeri! Lucrurile s-au schimbat însă radical în ultimii 10 ani. Chiar dacă "feroviarii" au ajuns să domine Liga 1, nu au reuşit să cîştige decît o singură dată. În 2005, 1-0 în Gruia, cînd Coroian marca singurul gol al întîlnirii.

Steaua a dominat-o pe CFR în meciurile directe din ultimii 10 ani, palmaresul fiind dezastruos pentru ardeleni. "Militarii" au obţinut nu mai puţin de 10 succese, alte 9 meciuri s-au terminat la egalitate, în timp ce clujenii au cîştigat unul singur. Golaverajul e categoric în faţa actualei campioane a Ligii 1: 31-15.

Simbolul care n-a bătut Steaua
Ricardo Cadu, căpitanul lui CFR Cluj şi jucătorul-cheie în ascensiunea echipei din ultimii ani, n-a savurat niciodată un succes în faţa Stelei. În cele 13 întîlniri cu echipa din Ghencea în care s-a aflat pe teren, portughezul a fost martor la 7 remize şi la 6 înfrîngeri. Fundaşul a recunoscut într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor că unul dintre regretele sale este că n-a putut învinge niciodată Steaua, deşi a reuşit să cîştige nu mai puţin de opt trofee în România. Cadu este cel mai titrat străin din istoria Ligii 1!

193 de meciuri în Liga 1 a disputat Cadu, toate în tricoul celor de la CFR, record absolut pentru un străin în fotbalul românesc

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.