Ciclism

Fabian Cancellara şi Peter Sagan vor fi la startul Milano-Sanremo. O dramă îl opreşte pe Tom Boonen să participe

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 20 martie 2014

Elveţianul Fabian Cancellara şi slovacul Peter Sagan vor fi la startul primei curse clasice-monument din acest sezon, Milano-Sanremo, însă belgianul Tom Boonen va lipsi din cauza unei drame. La Classicissima are loc în această duminică şi este transmisă de Eurosport

Milano-Sanremo, Turul Flandrei, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, Turul Lombardiei. Sînt cele 5 monumente din ciclismul profesionist, curse de peste 250 de kilometri, cu istorie ce se întinde pe durata a cel puţin un secol. Cea de-a 105-a ediţie din Milano-Sanremo dă startul ostilităţilor, avînd un traseu de 298 de kilometri propice pentru sprinteri, în condiţiile în care plutonul nu va înfrunta căţărările de pe Le Mànie şi Pompeiana.




Anul trecut, neamţul Gerald Ciolek (MTN - Qhubeka) a obţinut victoria carierei, într-o ediţie în care vremea extremă a făcut ravagii (video cu ultimii 10 kilometri). Duminică aceasta, startul din capitala Lombardiei va fi onorat de nume precum Vincenzo Nibali (Astana), Peter Sagan (Cannondale), Fabian Cancellara (Trek) sau Mark Cavendish (Omega Pharma-QuickStep).

"Mereu am ţintit să cîştig Milano-Sanremo. Traseul fără Pompeiana va face cursa diferită, dar nu sînt îngrijorat. Anul trecut a fost o experienţă bună pentru mine şi am învăţat cît de grea este o asemenea cursă. Voi fi satisfăcut doar dacă, la finalul zilei, sunt convins că am dat tot ce pot", a explicat Sagan într-un comunicat de presă.

Cancellara a cîştigat Milano-Sanremo în 2008, iar forma pe care a arătat-o în contratimpul de final din Tirreno-Adriatico, acolo unde a sosit al doilea, în spatele lui Andrea Malori, dar în faţa unor rutieri precum Bradley Wiggins sau Tony Martin, îl recomandă pentru o victorie surpriză. Elveţianul de la Trek a combinat poezia cu ceva aere de somelier: "Milano-Sanremo e ca o sticlă de şampanie pe care o agiţi bine şi o deschizi. Ultimii kilometri sînt vitali".

Alt nume mare, belgianul Tom Boonen, şi el aflat într-o perioadă excelentă pe şosea, a renunţat la competiţia de 298 de kilometri din Italia, după ce prietena sa Lore a suferit o pierdere de sarcină. "Într-un moment atît de dificil, Tom a ales să stea alături de partenera sa", a anunţat Omega Pharma-QuickStep. Cel mai bun rezultat al lui Boonen în Milano-Sanremo a fost locul 2, în 2010.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.