Liga 1

Statuia din boxă » George Copos a apărut încătuşat şi devastat la un nou termen din dosarul ”Loteria 1”

Celălalt dosar în care e implicat Copos, "Loteria 2", are termen pe 9 aprilie

Articol de George Stanciu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Deşi a venit bărbierit şi îngrijit la termenul din dosarul "Loteria 1", în care a primit patru ani de închisoare înainte de recurs, fostul patron al Rapidului n-a scos un cuvînt şi a evitat contactul vizual cu fiica sa ori cu Dinu Gheorghe, prezenţi la termen.

A intrat în sala de judecată a "Loteriei 1" la 12 şi jumătate. Îmbrăcat îngrijit, în costum albastru cu dungi şi cămaşă albă, bărbierit şi tuns, parcă pentru a distrage atenţia de la mîinile încătuşate. Totuşi, fără a fi slăbit fizic.

George Copos n-a scos un cuvînt în boxă, nu şi-a salutat nici măcar din priviri fiica, Alexandra, ori pe Dinu Gheorghe, prezenţi. N-avea să se întoarcă nici ulterior către cei doi. Înconjurat de patru poliţişti, fostul patron rapidist a strîns nervos un carneţel între palme în permanenţă. â

Un genunchi şi-o haină
A fost audiată o singură persoană, fosta secretară a Loteriei, Daniela Dumitrescu. După care avocaţii au început parlamentările: întîi pentru o amînare, cîştigată, apoi pentru dată. 24 aprilie, "să venim şi noi după Paşte, curaţi!", după spusele judecătorului.

Copos a părăsit la fel de pierdut sala: a împins cu genunchiul uşa boxei şi şi-a ascuns cătuşele cu haina costumului, după două ore şi jumătate. Nu s-a uitat la fiica Alexandra, care a ieşit abia după altă oră. Parcă mai liniştită. "Ai grijă să nu te împiedici!", a atenţionat un cameraman. S-ar fi întîlnit, după încheierea şedinţei, cu tatăl închis de 18 zile.

Ce este Dosarul "Loteria 1"
Un scandal de evaziune fiscală în care Loteria Naţională a cumpărat 38 de spaţii comerciale, indirect, de la Ana Electronic, compania lui George Copos, pentru 5,2 milioane de euro. DNA a trimis dosarul la ÎCCJ: Copos a primit, în prima fază, 4 ani de închisoare.

85 termene a avut dosarul Loteria 1: a fost plimbat, pe rînd, la ÎCCJ, Judecătoria Sectorului 2, Curtea de Apel şi Tribunalul Bucureşti

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.