Tenis

Miami Exit » Turneul din Florida s-a încheiat înainte de a începe pentru Simona Halep » Următoarea competiţie: în aprilie!

La Dubai, Simona Halep a avut probleme la tendon ahilian // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Luminiţa Paul, Roxana Fleşeru  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Numărul 5 mondial s-a retras ieri, cu cîteva ore înaintea meciului din turul al 2-lea, din cauza problemelor la o unghie a piciorului drept.

Ieri, Simona a avut de luat o decizie dificilă: să intre sau nu pe teren pentru meciul din turul secund de la Miami, în care urma s-o întîlnească din nou pe Casey Dellacqua. Din nou pentru că ele se înfruntaseră şi săptămîna trecută, în "sferturile" de la Indian Wells.

Românca profitase de cele cîteva zile dintre turnee pentru a se opera la piciorul drept, unde o unghie crescută în carne îi crea probleme de ceva vreme. Chiar dacă s-a antrenat pe terenurile de la Miami, Halep şi-a dat seama că nu poate rezista într-un meci oficial. Cu cîteva ore înainte de începerea partidei, ea i-a anunţat pe organizatori că nu va putea juca.

Este pentru a doua oară în acest sezon cînd românca e nevoită să abandoneze într-un turneu. La Dubai, unde venise direct de la Doha, cu trofeul cucerit acolo în bagaje, s-a retras de pe teren în timpul meciului cu Alizé Cornet din primul tur.

Atunci a fost vorba despre o accidentare la tendonul ahilian drept, care a necesitat fizioterapie şi 10 zile de pauză. După ce lucrurile s-au rezolvat, Simona a revenit puternic la Indian Wells, concurs WTA Premier Mandatory, în care a avansat pînă în semifinale.

Rezultatul a propulsat-o pînă pe locul al 5-lea în clasamentul mondial, cel mai bun ocupat vreodată de o româncă.

După Miami, Halep ar putea însă aluneca în clasament, dar nu mai jos de locul al 7-lea. O poate depăşi Petra Kvitova, dacă ajunge în finală, Jelena Jankovici, tot dacă ajunge în finală, sau Angelique Kerber, dacă va cîştiga titlul.

Doar două dintre ele însă pot ajunge în ultimul act, Kvitova şi Kerber aflîndu-se pe aceeaşi parte de tablou şi putînd să se înfrunte în semifinale.

Pauză pînă-n aprilie
Următoarea competiţie în programul Simonei este Cupa Fed. Ea va juca în echipa României, la Arenele BNR, între 19 şi 20 aprilie, în barajul pentru Grupa Mondială II, împotriva Serbiei.

În circuitul WTA, ea urmează să revină în turneul de la Stuttgart, care debutează pe 21 aprilie, şi se dispută pe zgură. După aceea, vin concursurile puternice din Europa pe această suprafaţă: Madrid şi Roma.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.