Cupa Romaniei

Laurenţiu Rus speră la o victorie fără gol primit în semifinala cu Steaua: ”Să dăm măcar un gol”

Rus este considerat indispensabil de către Stoican în echipa "cîinilor", tocmai de aceea antrenorul a insistat la conducere ca fundașul dreapta să fie păstrat

Articol de Eduard Apostol  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rus, 28 de ani, a mărturisit că dinamoviştii şi-au făcut planurile pentru meciul de joi, cu Steaua, sperînd să nu ia gol în derby.

- Laurenţiu, după 1-1 cu Steaua în campionat, în Ghencea, cine este favorita meciului de joi? Voi veniţi după un eşec cu Pandurii, roş-albaştrii defilează în Liga 1.
- Poate că Steaua este favorită, dar se pleacă de la 0-0, nu de la 1-0 pentru adversar. Nu voi spune cuvinte mari, pînă la urmă e o chestie simplă, la fotbal, pe lîngă pregătiri, valoare, e nevoie de concentrare.

- Ce tactică veţi aborda, defensivă sau ofensivă?
- Strategia e făcută pentru două meciuri, nu se joacă totul în primul. Foarte important, ar trebui să marcăm măcar o dată joi. Dacă nici n-am primi gol, ar fi perfect.

- Spectacol?
- În tribune, cu siguranţă, pe teren, o să vedem, pentru că miza e importantă. Strategia se schimbă în funcţie de ceea ce va fi pe gazon.

- Vă ajută faptul că returul va fi tot pe Naţional Arena, dar cu Dinamo ca gazdă?
- Da, Dinamo va fi clubul organizator, vom avea mai mulţi suporteri, este un avantaj consistent, pentru că emulaţia e fantastică la un derby. Felicit galeriile că s-au înţeles în aşa fel încît să fie un meci spectaculos pentru fani, sperăm să oferim motive de bucurie "cîinilor".

4 pase decisive şi un gol are Rus în acest sezon în toate competiţiile în 23 de partide, în care a bifat 2.028 de minute

"M-aş mulţumi şi cu un egal, joi, contra Stelei, dar vom căuta să forţăm victoria" (Flavius Stoican, antrenor Dinamo)

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.